Columnea 'Stavanger'

Columnea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Columnea 'Stavanger' is een hangende plant met langwerpige groene bladeren en opvallende feloranje bloemen. De plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en kan zowel binnen als buiten groeien, mits het een warme en vochtige omgeving heeft. Columnea 'Stavanger' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging kan zijn aan elke ruimte. De bloemen trekken ook bestuivende insecten aan, wat de biodiversiteit in de omgeving kan bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Columnea 'Stavanger' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met gefilterd licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant op een locatie waar het niet te warm en te fel is.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude ruimtes te houden om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius ligt.

  De plant 'Stavanger' bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan duren van enkele weken tot maximaal een paar maanden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant dus op een geschikte locatie binnen deze temperatuurgrens.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken met behulp van een scherpe snoeischaar. Snoei nooit meer dan een derde van de plant tegelijkertijd om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Voor deze plant is het aan te raden gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels van de plant in het water staan. Het gebruik van een speciale kamerplanten potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten vereist een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg voor een lichtvochtige grond en vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een voedingssupplement voor gezonde groei en bloei.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, zodat de grond licht vochtig blijft. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  De bladeren van deze plant kunnen schoongemaakt worden door ze af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Vermijd hierbij direct zonlicht op de natte bladeren om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant in een lichte ruimte, maar vermijd blootstelling aan felle zonnestralen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

  Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid in zijn omgeving. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant af en toe een warme douche te geven. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het behouden van de juiste vochtigheidsgraad.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Gebruik een meststof voor groene kamerplanten om de Columnea 'Stavanger' te voeden. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig mest, maar verminder de bemesting in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door de aanbevolen dosering te volgen.

 • Omschrijving

  Columnea 'Stavanger' is een hangende plant met langwerpige groene bladeren en opvallende feloranje bloemen. De plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en kan zowel binnen als buiten groeien, mits het een warme en vochtige omgeving heeft. Columnea 'Stavanger' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging kan zijn aan elke ruimte. De bloemen trekken ook bestuivende insecten aan, wat de biodiversiteit in de omgeving kan bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.