Cordyline fruticosa 'Kiwi'

Cordyline fruticosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline fruticosa 'Kiwi' is een tropische kamerplant met opvallende, gekrulde bladeren die een mix van groen, geel en roze kleuren hebben. Deze plant groeit in een rechtopstaande vorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De 'Kiwi' variant van de Cordyline fruticosa staat bekend om zijn levendige kleuren en exotische uitstraling. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Regelmatig besproeien en voldoende licht zijn belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cordyline fruticosa 'Kiwi' is een makkelijke kamerplant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Daarnaast is het raadzaam om de bladeren af en toe af te stoffen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opgedroogd is voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Ze verdraagt een paar uur zonlicht per dag, maar houdt van een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant op een vensterbank op het oosten of westen voor de beste groeiresultaten.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Cordyline fruticosa 'Kiwi' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Cordyline fruticosa 'Kiwi' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een ideale plant voor binnenruimtes dankzij zijn vermogen om giftige stoffen uit de lucht te filteren en te neutraliseren. Het is dus zeker een goede keuze als je op zoek bent naar een luchtzuiverende plant voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voelt de plant zich het meest comfortabel en zal het goed groeien. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht te houden.

 • Om de plant gezond te houden, kan je dode of beschadigde bladeren regelmatig verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar als de groei begint. Gebruik een scherpe snoeischaar om de bladeren dicht bij de stam af te knippen.

  De Cordyline fruticosa 'Kiwi' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de herfst en winter minder water, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding om zijn groei en gezondheid te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Een potgrond mix voor kamerplanten is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat voldoende drainagegaten heeft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig stofvrij te maken door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Controleer ook regelmatig op eventuele ongedierte zoals spint of luizen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Zet de plant op een plek met voldoende licht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Vermijd te felle zonnestralen, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat binnenshuis.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn, rond de 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant in de badkamer te zetten om de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd echter te hoge luchtvochtigheid om schimmel of rot te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Cordyline fruticosa 'Kiwi' ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een universele plantenvoeding voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Cordyline fruticosa 'Kiwi' is een tropische kamerplant met opvallende, gekrulde bladeren die een mix van groen, geel en roze kleuren hebben. Deze plant groeit in een rechtopstaande vorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De 'Kiwi' variant van de Cordyline fruticosa staat bekend om zijn levendige kleuren en exotische uitstraling. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Regelmatig besproeien en voldoende licht zijn belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.