Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Stella Maris' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren en een rijke bloei in de lente. De bloemen zijn roze tot rood van kleur en hebben een opvallende klokvorm. Deze Rhododendron behoort tot de Simsii Groep en is geschikt voor zowel de volle grond als een pot op het terras. 'Stella Maris' houdt van een beschutte standplaats in de halfschaduw en vraagt een zure, goed doorlatende grond. Het is een sierlijke en kleurrijke aanwinst voor de tuin of het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Stella Maris' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, hem op een lichte plek te zetten en af en toe te bemesten. Het is een sterke plant die goed gedijt binnenshuis.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het vermijden van direct zonlicht kan verbranding van de bladeren voorkomen.

  De Rhododendron 'Stella Maris' heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig is. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van felle zon en prefereert een lichte tot halfschaduwrijke plek in huis. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is dus beter om de plant uit de volle zon te houden.

  Ja, Rhododendrons houden van een warme omgeving en gedijen goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Warmte helpt de plant om goed te groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris' bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Rhododendrons zijn luchtzuiverende planten die de luchtkwaliteit in huis kunnen verbeteren. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de binnenlucht schoner en gezonder wordt. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de Rhododendron kan bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen boven de 25 graden kunnen de plant beschadigen en temperaturen onder de 15 graden kunnen leiden tot bladverlies. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Snoei niet te diep in het hout, om te voorkomen dat de plant niet meer kan herstellen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Rhododendron 'Stella Maris' gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Een potgrond speciaal voor zuurminnende planten is aan te raden voor optimale groei.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris' gedijt het beste in een zure, goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een humusrijke bodem is ideaal voor een gezonde groei en bloei van deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Geef de plant af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons gedrenkt in lauw water. Vermijd hierbij om de bloemen en bladeren te hard aan te raken. Regelmatig sproeien met water zorgt voor een gezonde en glanzende uitstraling van de plant.

  Rhododendrons zijn planten die veel licht nodig hebben en het liefst in de buurt van een raam met helder indirect licht worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant ten minste 6 uur per dag zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht, dit kan de groei en bloei beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen temperatuur extremen.

  Kamerplanten, zoals Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris', gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Hogere luchtvochtigheid kan nodig zijn in drogere omgevingen, zoals tijdens de wintermaanden. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Stella Maris' prefereert een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond en worden het beste bemest met een speciale rhododendronmeststof in het voorjaar. Gebruik geen kalkhoudende meststoffen, aangezien dit de zuurtegraad van de grond kan verhogen en de plant kan schaden. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Stella Maris' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren en een rijke bloei in de lente. De bloemen zijn roze tot rood van kleur en hebben een opvallende klokvorm. Deze Rhododendron behoort tot de Simsii Groep en is geschikt voor zowel de volle grond als een pot op het terras. 'Stella Maris' houdt van een beschutte standplaats in de halfschaduw en vraagt een zure, goed doorlatende grond. Het is een sierlijke en kleurrijke aanwinst voor de tuin of het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.