Rhododendron (Simsii Grp) 'Witte Vogel'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Witte Vogel' is een compacte en langzaam groeiende sierstruik met glanzend groen blad en een bossige vorm. In het voorjaar bloeit deze plant uitbundig met grote trossen witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. De bloemen hebben een opvallend klokvormige structuur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron is ideaal voor borders, plantenbakken en als solitaire struik in de tuin. 'Witte Vogel' gedijt het beste op een beschutte plek in de halfschaduw met zure, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen niet moeilijk in onderhoud, ze hebben wel specifieke eisen voor water en licht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en op een plek staat met indirect zonlicht. Het snoeien van de plant kan helpen om de groei te bevorderen.

  Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Witte Vogel' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, ongeveer een keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt niet van felle zon en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom aanbevolen om de plant te plaatsen op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Rhododendrons houden van een warme omgeving met een constante temperatuur. Het is belangrijk om ze uit de buurt van tocht te houden en ze te beschermen tegen koude temperaturen. In een warme en vochtige omgeving zullen ze goed gedijen.

  De Rhododendron 'Witte Vogel' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Rhododendrons staan erom bekend luchtzuiverend te zijn. Ze kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei en bloei beïnvloeden. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor deze plant.

 • Rhododendrons hoeven meestal niet te worden gesnoeid, tenzij het om dode of beschadigde takken gaat. Als snoei noodzakelijk is, doe dit dan direct na de bloei in het voorjaar. Het is belangrijk om de bloemknoppen niet per ongeluk af te knippen tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water aan de plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant water te geven met lauw water en niet met koud water.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Witte Vogel' gedijt goed in zure potgrond met een goede drainage. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrondmix voor azalea's en rododendrons. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Witte Vogel' gedijt het beste in zure, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vast kan houden. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bewatering, vooral tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen te geven om een gezonde groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Rhododendron 'Witte Vogel' kan regelmatig stof en vuil verzamelen op de bladeren. Veeg voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren om ze schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Witte Vogel' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Witte Vogel' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuurschommelingen of tocht. Een constante temperatuur zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Een Rhododendron houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei regelmatig de bladeren met water en zet de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Rhododendrons prefereren zure bodems met een pH tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met specifieke meststoffen. Overmatige kalk in de bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Rhododendrons hebben in het voorjaar, zomer en herfst voeding nodig. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten met een hoger gehalte aan stikstof en kalium. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Witte Vogel' is een compacte en langzaam groeiende sierstruik met glanzend groen blad en een bossige vorm. In het voorjaar bloeit deze plant uitbundig met grote trossen witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. De bloemen hebben een opvallend klokvormige structuur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron is ideaal voor borders, plantenbakken en als solitaire struik in de tuin. 'Witte Vogel' gedijt het beste op een beschutte plek in de halfschaduw met zure, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.