Crossandra infundibuliformis 'Mona Wallhead'

Crossandra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crossandra infundibuliformis 'Mona Wallhead' is een compacte en bossige plant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant produceert feloranje bloemen die lijken op trechters, met een delicate uitstraling. Het is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn levendige kleuren en gemakkelijke verzorging. De 'Mona Wallhead'-variëteit heeft een langere bloeiperiode dan andere soorten Crossandra. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig. Verder heeft het weinig speciale verzorging nodig.

  Ja, Crossandra infundibuliformis 'Mona Wallhead' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk dat de plant dagelijks minimaal 6 uur licht ontvangt.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Houd rekening met de lichtbehoefte van de plant bij het bepalen van de waterfrequentie.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Het is het beste om de plant op een plaats te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt door een gordijn of jaloezieën. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20-25°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de plant helpt ook om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te filteren en CO2 om te zetten in zuurstof. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken en de plant genoeg daglicht te geven voor optimale prestaties.

  Ja, Crossandra infundibuliformis 'Mona Wallhead' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet te veel schommelt om de plant gezond te houden.

 • De Crossandra plant hoeft niet vaak gesnoeid te worden. Verwijder regelmatig dode of vergeelde bladeren om de plant gezond te houden. Knip indien nodig ongewenste scheuten weg om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  Kamerplanten zoals de Crossandra hebben behoefte aan een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg dat de plant niet in een te grote pot staat en gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant af en toe voeding om de bloei te stimuleren.

  De plant moet regelmatig stofvrij gemaakt worden met een zachte doek of met lauwwarm water. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig af te nemen om beschadiging te voorkomen. Vergeet niet om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof en eventuele ongedierte te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen en te bloeien. Plaats hem daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15°C komt, aangezien dit schade kan veroorzaken aan de plant. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de omgeving waar de plant staat niet te droog is, dit kan namelijk leiden tot uitdroging van de bladeren. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze kamerplant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Crossandra plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke twee tot vier weken volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Crossandra infundibuliformis 'Mona Wallhead' is een compacte en bossige plant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant produceert feloranje bloemen die lijken op trechters, met een delicate uitstraling. Het is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn levendige kleuren en gemakkelijke verzorging. De 'Mona Wallhead'-variëteit heeft een langere bloeiperiode dan andere soorten Crossandra. Deze plant gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.