Cryptanthus bivittatus

Overig Bromelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cryptanthus bivittatus, ook wel bekend als de aardsterplant, is een tropische plant afkomstig uit Brazilië. Het heeft lange, smalle bladeren die vaak een paarse tint hebben aan de onderkant. De bladeren vormen een rozetachtige structuur en groeien laag bij de grond. De plant produceert heldere bloemen die uit het midden van de rozet tevoorschijn komen. Cryptanthus bivittatus gedijt goed in een vochtige en warme omgeving en kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant heeft af en toe water nodig en gedijt goed in een lichte ruimte zonder direct zonlicht. Het is een sterke plant die weinig eisen stelt aan de omgeving.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Cryptanthus bivittatus heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. In de winter kan de waterbehoefte iets afnemen.

  Cryptanthus bivittatus houdt niet van felle zon, maar verkiest een lichte, maar indirecte plek. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht ontvangt om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Het regelmatig vernevelen van water wordt ook aangeraden.

  De Cryptanthus bivittatus bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om de lucht in een ruimte te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Plaats de plant niet in direct zonlicht of tocht.

 • Cryptanthus bivittatus kan worden gesnoeid door dode bladeren te verwijderen en eventueel lelijke, beschadigde bladeren af te knippen. Snoei alleen wanneer nodig en gebruik scherpe schaar om schade aan de plant te voorkomen. Zorg ervoor dat er altijd genoeg bladeren overblijven voor de plant om te kunnen blijven groeien.

  De plant heeft matig tot weinig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet in het water staan. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Kies voor potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de gezondheid van de plant te optimaliseren. Vermijd het gebruik van gewone tuingrond, aangezien deze niet geschikt is voor kamerplanten.

  De "Cryptanthus bivittatus" gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt. Regelmatig bemesten en luchtig houden van de bodem helpt de plant gezond te blijven.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Wanneer de bladeren vies zijn, kunnen ze voorzichtig worden afgespoeld onder lauw water. Vergeet niet om de pot regelmatig schoon te maken om schimmels en ziektes te voorkomen.

  Cryptanthus bivittatus heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt, zoals bij een raam met een lichte gordijn. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant op een warme en constante locatie binnenshuis.

  Cryptanthus bivittatus gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid, ideaal is rond de 60-70%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om schimmelvorming te voorkomen.

  Cryptanthus bivittatus groeit het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem is aan te raden.

  Kamerplanten zoals deze profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof, speciaal ontworpen voor kamerplanten, om de plant gezond en sterk te houden. Bemest de plant elke 2-4 weken volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Cryptanthus bivittatus, ook wel bekend als de aardsterplant, is een tropische plant afkomstig uit Brazilië. Het heeft lange, smalle bladeren die vaak een paarse tint hebben aan de onderkant. De bladeren vormen een rozetachtige structuur en groeien laag bij de grond. De plant produceert heldere bloemen die uit het midden van de rozet tevoorschijn komen. Cryptanthus bivittatus gedijt goed in een vochtige en warme omgeving en kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.