Dracaena fragrans 'Santa Rosa'

Dracaena fragrans overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dracaena fragrans 'Santa Rosa' is een populaire kamerplant met lange, smalle groene bladeren die puntig en zacht zijn. De bladeren hebben een opvallende lichte streep in het midden, waardoor de plant een decoratieve uitstraling heeft. Deze plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft een elegante uitstraling. Dracaena fragrans 'Santa Rosa' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte ruimte en weinig water nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperaturen en lichte tot matige vochtigheid. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst in de buurt van een raam op het noorden, oosten of westen. Pas wel op dat hij niet te lang in direct zonlicht staat, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de watergift droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat indirect zonlicht. Het beste groeit hij op een plek met helder, maar diffuus licht. Te veel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Een constante warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Dracaena fragrans 'Santa Rosa' bloeit meestal in de maanden april tot juni en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Het is een geschikte keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die onder de 15 graden kunnen liggen.

 • De Dracaena fragrans 'Santa Rosa' kan indien nodig gesnoeid worden door het verwijderen van dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar of de zomer om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik een scherpe snoeischaar om de takken op de gewenste lengte te knippen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten uitdrogen. In de wintermaanden kan de plant met mate water worden gegeven.

  De Dracaena fragrans 'Santa Rosa' dient geplant te worden in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat blijft, dus zorg voor voldoende drainage. Kamerplanten hebben baat bij regelmatig verpotten om de grond vers en gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd stilstaand water. Gebruik indien nodig een voedingssupplement voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  De plant vereist een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, en geef in de groeiperiode regelmatig plantenvoeding. Verpot de plant om de paar jaar om de groei te bevorderen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een vochtige doek gebruiken om ze voorzichtig af te vegen. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Dracaena fragrans 'Santa Rosa' heeft behoefte aan helder, indirect licht maar kan ook gedijen in lage lichtomstandigheden. Plaats de plant op een plek met voldoende daglicht en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-23°C. Vermijd plotselinge temperatuurwisselingen en tocht. Zet de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 50% en 60%. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen of kalk. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan de plant schaden, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Dracaena fragrans 'Santa Rosa' is een populaire kamerplant met lange, smalle groene bladeren die puntig en zacht zijn. De bladeren hebben een opvallende lichte streep in het midden, waardoor de plant een decoratieve uitstraling heeft. Deze plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft een elegante uitstraling. Dracaena fragrans 'Santa Rosa' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte ruimte en weinig water nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.