Ficus benjamina 'Natasja'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Natasja' is een populaire kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren die in trossen aan de takken hangen. Deze plant heeft een elegante uitstraling en groeit compact, waardoor hij ideaal is voor kleinere ruimtes. De 'Natasja' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Met de juiste verzorging kan de Ficus benjamina 'Natasja' jarenlang een mooie toevoeging zijn aan het interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht is voldoende voor deze plant. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Natasja' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom het liefst dicht bij een raam op het oosten, westen of zuiden. Vermijd direct zonlicht in de warmste uren van de dag om bladverbranding te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Natasja' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten door ook licht kan opdrogen.

  De Ficus benjamina 'Natasja' houdt niet van felle zon, het is beter om de plant op een plek met indirect zonlicht te plaatsen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en voor schade zorgen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Houd er rekening mee dat de plant niet goed tegen kou kan, dus vermijd tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat waar hij voldoende licht krijgt.

  De Ficus benjamina 'Natasja' bloeit meestal in de maanden juli en augustus, en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Ficus benjamina 'Natasja' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het blad van deze plant kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en omzetten in zuurstof. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en gezondheidsvoordelen.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Bevindt de plant zich het liefst op een lichte standplaats.

 • De Ficus benjamina 'Natasja' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot net boven een bladknop om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en licht krijgt om te herstellen.

  De Ficus benjamina 'Natasja' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een laagje water blijven staan. Laat de bovenste laag van de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Voor de Ficus benjamina 'Natasja' is het beste om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is om het risico op wortelrot te verminderen. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit is belangrijk voor kamerplanten, waaronder de Ficus benjamina 'Natasja'. Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant dient op een lichte plaats zonder direct zonlicht te worden geplaatst en regelmatig water te krijgen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en de plant af en toe te bemesten. Snoei dode takken regelmatig weg om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Eventueel kun je de bladeren besproeien met water om ze op te frissen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Natasja' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot bladval en een verminderde gezondheid van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 23°C. Zorg ervoor dat de plant geen temperatuurschommelingen ervaart en niet wordt blootgesteld aan tocht. Een constante temperatuur bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ideaal tussen de 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Hoge luchtvochtigheid kan voorkomen dat de bladeren uitdrogen en bruin worden.

  De plant vereist een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, idealiter tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Voor het bemesten van kamerplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomermaanden een keer per maand plantenvoeding te geven. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Let op dat je de dosering volgt zoals aangegeven op de verpakking om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Natasja' is een populaire kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren die in trossen aan de takken hangen. Deze plant heeft een elegante uitstraling en groeit compact, waardoor hij ideaal is voor kleinere ruimtes. De 'Natasja' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Met de juiste verzorging kan de Ficus benjamina 'Natasja' jarenlang een mooie toevoeging zijn aan het interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.