Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' is een prachtige plant met grote roze bloemen en mooie donkergroene bladeren. Deze cyclaam heeft een opvallende kleur en zorgt voor een vrolijke sfeer in huis of in de tuin. Het is een sterke plant die goed gedijt in koele omstandigheden en weinig verzorging nodig heeft. De bloemen bloeien in de herfst en winter en kunnen lang aanhouden. Deze plant is perfect voor liefhebbers van bloeiende planten die extra kleur en leven willen toevoegen aan hun omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water, maar vermijd dat de plant te nat staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen..directive met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius.

  De Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in lichtjes opdroogt.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en leiden tot verbranding. Een lichte en luchtige standplaats is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden om te voorkomen dat de bloemen en bladeren beschadigd raken. Het regelmatig besproeien van de plant met lauw water op kamertemperatuur zal helpen om een warm en vochtig klimaat te creëren dat de plant zal waarderen.

  De Cyclamen grootbloemig bloeit in de maanden januari tot en met mei en bloeit gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, Cyclamen planten zijn luchtzuiverend. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het zijn mooie en decoratieve planten die tevens bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' te snoeien, omdat de plant van nature compact blijft. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan hij worden verpot in een grotere pot.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Voorkom dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. In de zomer kan de plant meer water nodig hebben dan in de winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  De Cyclamen grootbloemig houdt van een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem.

  De Cyclamen grootbloemig heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de bloei te bevorderen.

  De bladeren van de plant kunnen worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is ook belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Af en toe kan de plant ook worden besproeid met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' heeft behoefte aan een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving voor de plant te creëren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de grond tussen de 5,5 en 7,0 ligt. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig mest nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting. Geef de plant tijdens de groeiperiode elke 4-6 weken mest en tijdens de rustperiode minder frequent.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig 'Rosa von Zehlendorf' is een prachtige plant met grote roze bloemen en mooie donkergroene bladeren. Deze cyclaam heeft een opvallende kleur en zorgt voor een vrolijke sfeer in huis of in de tuin. Het is een sterke plant die goed gedijt in koele omstandigheden en weinig verzorging nodig heeft. De bloemen bloeien in de herfst en winter en kunnen lang aanhouden. Deze plant is perfect voor liefhebbers van bloeiende planten die extra kleur en leven willen toevoegen aan hun omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.