Didymochlaena truncatula

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Didymochlaena truncatula is een varensoort met glanzende bladeren die meestal een diepgroene kleur hebben. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een geveerde structuur. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Didymochlaena truncatula heeft een bossige groeivorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 centimeter. Het is een decoratieve plant die een tropische uitstraling geeft aan elke ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Didymochlaena truncatula heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en verkleuring van de bladeren.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in stilstaand water komen te staan.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het gefilterd licht ontvangt. Te veel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-26 graden Celsius. Het is dan ook aan te raden om de plant op een warme plek in huis te zetten, waar het voldoende licht en warmte krijgt.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun vermogen om de lucht in huis te zuiveren en de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en ontwikkeling van deze Kamerplant. Een constante temperatuur binnen dit bereik zal de plant helpen gezond te blijven.

 • Deze plant vereist sporadisch snoeien om dode of beschadigde bladeren te verwijderen en de vorm te behouden. Snoei tijdens het groeiseizoen voor het beste resultaat. Gebruik schone, scherpe gereedschappen om schade aan de plant te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. In de winter kan de watergift verminderd worden omdat de plant minder actief is.

  Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Gebruik bij voorkeur een potgrond mix speciaal samengesteld voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en enigszins vochtig worden gehouden. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om gezonde groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Je kunt de plant schoonmaken door de bladeren af te stoffen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauwwarm water om hardnekkig vuil voorzichtig weg te vegen. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele insecten of schimmels.

  De plant gedijt het beste op een heldere, indirecte lichtbron. Direct zonlicht moet vermeden worden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is ideaal om de plant in de buurt van een raam te plaatsen voor voldoende licht.

  Didymochlaena truncatula gedijt het best bij een gematigde temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en extreme hitte. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tochtige plekken en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Deze kamerplant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Didymochlaena truncatula is een varensoort met glanzende bladeren die meestal een diepgroene kleur hebben. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een geveerde structuur. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Didymochlaena truncatula heeft een bossige groeivorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 centimeter. Het is een decoratieve plant die een tropische uitstraling geeft aan elke ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.