Mandevilla

Mandevilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Mandevilla is een tropische klimplant met prachtige, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood en wit. De plant heeft langwerpige, donkergroene bladeren en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van terrassen, balkons en tuinen. De Mandevilla houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven tijdens de groeiperiode. Om de bloei te stimuleren, is het goed om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Mandevilla is een groenblijvende plant en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de zomermaanden wanneer hij bloeit met mooie bloemen.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter binnen te plaatsen of te beschermen tegen de kou.

  Mandevilla is een redelijk makkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Ook kan het nodig zijn om de plant te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Mandevilla heeft ongeveer 60-100 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen strekken en te bloeien. Overmatige beknelling kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Nee, de plant groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig om goed te gedijen. Het kan ook wat gefilterd licht verdragen, maar zal niet goed groeien in de schaduw.

  De Tuinplanten heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger in de grond te voelen.

  Ja, Mandevilla trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Deze insecten helpen bij de bestuiving van de plant en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van deze nuttige insecten.

  Mandevilla trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant kan een mooie toevoeging zijn aan de diversiteit van bloemen en planten in de tuin. Het is belangrijk om de plant op een geschikte locatie te planten om de biodiversiteit te versterken.

  De plant bloeit meestal van juni tot oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren. De specifieke bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de groeiomstandigheden en de soort bloem.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan leiden tot maagklachten bij consumptie. Het is belangrijk om de plant niet inwendig te gebruiken en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Nee, de Mandevilla heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant heeft voornamelijk decoratieve en luchtzuiverende eigenschappen. Het is een populaire bloeiende plant voor in de tuin.

 • Om een gezonde groei en bloei te bevorderen, is het belangrijk om Mandevilla jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer de helft van hun oorspronkelijke lengte.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven. Geef geen water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Goede potgrond voor Tuinplanten bevat voldoende voedingsstoffen en is luchtig en goed doorlatend. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen en de plant op tijd te verpotten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Mandevilla gedijen goed in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, en vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en de groei van de plant ondersteunen.

  De Mandevilla plant gedijt het beste op een zonnige locatie met voldoende beschutting tegen harde wind. Zorg voor goed doorlatende grond en een plek waar de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Vermijd plekken met tocht of te veel vocht, dit kan de plant schaden.

  In de winter is het aan te raden om Mandevilla binnen te halen, aangezien deze plant niet winterhard is. Plaats de plant op een lichte plek bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de tocht staat en geef matig water tijdens de winterperiode.

  De Mandevilla plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm deze tegen koude temperaturen.

  Mest de Tuinplanten in het voorjaar en de zomermaanden maandelijks met een algemene meststof. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is belangrijk bij het kweken van deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan worden gedaan met organische materialen zoals stro, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten, waaronder Mandevilla, groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een goede pH-waarde voor deze planten ligt tussen de 6,0 tot 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen.

  Om ongedierte te bestrijden op deze tuinplant, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kun je ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Zorg daarnaast ook voor een goede luchtcirculatie en hygiëne rondom de plant om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Mandevilla is een tropische klimplant met prachtige, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood en wit. De plant heeft langwerpige, donkergroene bladeren en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van terrassen, balkons en tuinen. De Mandevilla houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven tijdens de groeiperiode. Om de bloei te stimuleren, is het goed om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.