Davallia

Overig varens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Davallia, ook wel bekend als de harenpalmen, zijn een soort varenplanten die vaak worden gekweekt vanwege hun opvallende uiterlijk en interessante groeipatronen. Ze hebben mooie, fijn verdeelde bladeren die vaak een opvallende en pluizige textuur hebben. Davallia's gedijen goed in vochtige, warme omgevingen en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze planten vereisen regelmatig water geven en indirect zonlicht om goed te groeien. Davallia's kunnen een decoratieve toevoeging zijn aan elk interieur vanwege hun unieke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en kan gedijen in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Water geven is eenvoudig: houd de potgrond licht vochtig maar vermijd te veel water geven. Het is aan te raden om de plant af en toe te sproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ja, de Davallia plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij geen felle zonnestralen ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en te beschermen tegen tocht en kou. Een constante warme omgeving bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren. De plant heeft kleine, onopvallende bloemen die meestal groen van kleur zijn. Het zijn voornamelijk de bladeren en de vorm van de plant die de aandacht trekken.

  Ja, de Davallia plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die helpen bij het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, de plant gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Een te lage of te hoge temperatuur kan schadelijk zijn voor de gezondheid van deze plant. Het is belangrijk om deze temperatuur dus in acht te nemen voor een optimale groei.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de herfst en winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de lente en zomer.

  Voor de Davallia plant is het aan te raden om te groeien in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware grondsoorten die mogelijk water vasthouden. Regelmatig bemesten in het groeiseizoen kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De beste bodem voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met meststoffen voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar mag niet te nat staan. Zorg voor een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de verdroogde bladeren verwijderen is voldoende onderhoud.

  De plant dient regelmatig stofvrij te worden gemaakt door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant. Ook dode bladeren en bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Davallia plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en minder gezonde bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid dient bij voorkeur hoog te zijn, dus regelmatig besproeien wordt aangeraden. Plaats de plant op een plek met een luchtvochtigheid van minimaal 60-70%. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  De plant Davallia groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot groeiproblemen en gezondheidsproblemen bij de plant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen behoefte aan voedingsstoffen, die kunnen worden geleverd door regelmatig te bemesten. Bij voorkeur wordt een speciale meststof voor kamerplanten gebruikt, die tijdens de groeiperiode elke 4-6 weken wordt toegediend volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Davallia, ook wel bekend als de harenpalmen, zijn een soort varenplanten die vaak worden gekweekt vanwege hun opvallende uiterlijk en interessante groeipatronen. Ze hebben mooie, fijn verdeelde bladeren die vaak een opvallende en pluizige textuur hebben. Davallia's gedijen goed in vochtige, warme omgevingen en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze planten vereisen regelmatig water geven en indirect zonlicht om goed te groeien. Davallia's kunnen een decoratieve toevoeging zijn aan elk interieur vanwege hun unieke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.