Dizygotheca elegantissima

Dizycotheca elegantissima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dizygotheca elegantissima is een sierlijke kamerplant met opvallende langwerpige bladeren die in meerdere dunne blaadjes aan de stengel groeien. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een glanzend oppervlak, wat de plant een luxueuze uitstraling geeft. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat, om de Dizygotheca elegantissima gezond te houden. Het is een ideale plant om wat groen en elegantie toe te voegen aan een kamer of kantoorruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Dizygotheca elegantissima is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig stofvrij maken van de bladeren zal ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom in de buurt van een raam waar veel indirect zonlicht binnenkomt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig worden belicht.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, waarbij de grond niet compleet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plekje met indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme plek met indirect zonlicht te plaatsen.

  De Dizygotheca elegantissima bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de kwaliteit van de lucht in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar kamerplanten die de lucht in huis kunnen zuiveren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een stabiele temperatuur te houden om zijn groei en gezondheid te bevorderen. Het vermijden van extreme temperatuurschommelingen is ook aan te raden.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om de vorm te behouden of de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar of mes. Snoei bij voorkeur in het voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef in de lente en zomer vaker water dan in de herfst en winter.

  Deze plant gedijt goed in een luchtige potgrond die goed doorlatend is. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Een mengsel van potgrond en perlite kan helpen de beste groeiomstandigheden te bieden voor deze plant.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht vochtig worden gehouden. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Een luchtige potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor een optimale groei en gezondheid van deze plantensoort.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding en verwijder regelmatig stof van de bladeren. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Het stof van de bladeren kan worden afgeveegd met een vochtige doek om de plant schoon te maken. Om de groei te bevorderen, kunnen dode bladeren en takken worden verwijderd. Het is belangrijk om regelmatig de pot en de omgeving van de plant schoon te maken om ongedierte te voorkomen.

  Dizygotheca elegantissima heeft veel licht nodig en kan het beste op een lichte plek in huis worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht ontvangt, maar wel voldoende licht om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Bescherm de plant tegen extreme kou en hitte.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn voor deze plant, idealiter tussen de 60-80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tochtige plekken. Het regelmatig afnemen van stof van de bladeren kan ook helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals deze dient neutraal tot licht zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk de juiste pH-waarde te handhaven om de plant gezond te houden. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen bij het handhaven van de ideale zuurgraad.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om de juiste bemesting te gebruiken. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar.

 • Omschrijving

  De Dizygotheca elegantissima is een sierlijke kamerplant met opvallende langwerpige bladeren die in meerdere dunne blaadjes aan de stengel groeien. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een glanzend oppervlak, wat de plant een luxueuze uitstraling geeft. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat, om de Dizygotheca elegantissima gezond te houden. Het is een ideale plant om wat groen en elegantie toe te voegen aan een kamer of kantoorruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.