Euphorbia (Milii Grp)

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia (Milii Grp) is een sappige en stekelige plant afkomstig uit Madagascar. Hij wordt ook wel de kroon van Christus genoemd vanwege zijn doornachtige stengels en rode bloemen. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in warme en droge omgevingen. De Euphorbia vereist weinig onderhoud en kan bloeien gedurende het hele jaar. Het is belangrijk om handschoenen te dragen bij het verpotten of verzorgen van deze plant vanwege de giftige melkachtige substantie die vrijkomt bij beschadiging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt en geef hem regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Je hoeft hem niet vaak te bemesten.

  Ja, Euphorbia (Milii Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Euphorbia (Milii Grp) heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht en verdraagt geen felle zonnestralen. Zet de plant dus op een plek waar hij wat bescherming heeft tegen direct zonlicht. In de zomer is een lichte plek met wat ochtend- of avondzon ideaal.

  Ja, Euphorbia (Milii Grp) houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om zijn groei te bevorderen. Te veel kou kan schadelijk zijn voor de plant en de bloei verminderen.

  De Euphorbia (Milii Grp) bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de zomer en soms ook in de herfst. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

 • Het snoeien van deze plant is alleen nodig om dode of beschadigde takken te verwijderen. Gebruik altijd tuinhandschoenen vanwege de giftige melkachtige sap. Snoei het hele jaar door, maar vooral in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten in opdrogen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om rot te voorkomen. Water geven in de lente en zomer, en minder in de herfst en winter.

  Je kunt het beste gebruik maken van een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, want dit kan wortelrot veroorzaken. Ververs de potgrond indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Euphorbia plant gedijt het beste in goed doorlatende, lichtzure grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan helpen bij de bloei van de plant.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig schoon te maken om stof te verwijderen en de fotosynthese te bevorderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Euphorbia (Milii Grp) heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd te felle zonnestralen die kunnen leiden tot verbranding van de bladeren.

  De plant gedijt het beste bij een gemiddelde binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en direct zonlicht.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en droge lucht, omdat dit de luchtvochtigheid kan doen dalen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Euphorbia (Milii Grp) gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze plant.

  De Euphorbia (Milii Grp) heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia (Milii Grp) is een sappige en stekelige plant afkomstig uit Madagascar. Hij wordt ook wel de kroon van Christus genoemd vanwege zijn doornachtige stengels en rode bloemen. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in warme en droge omgevingen. De Euphorbia vereist weinig onderhoud en kan bloeien gedurende het hele jaar. Het is belangrijk om handschoenen te dragen bij het verpotten of verzorgen van deze plant vanwege de giftige melkachtige substantie die vrijkomt bij beschadiging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.