Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, rijkroze bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. 'Heinz Lund' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw. Deze Rhododendron is winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen. Het is een mooie en veelzijdige plant die zowel solitair als in groepen kan worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons hebben specifieke behoeften zoals zure grond en regelmatig water geven. Met de juiste zorg kunnen ze lang meegaan en gezond blijven. Het is belangrijk om te weten dat ze gevoelig kunnen zijn voor te veel zonlicht en vorst.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund' heeft ongeveer twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de wintermaanden kan de waterbehoefte iets verminderen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Rhododendrons houden van warmte en kunnen het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is dus belangrijk dat de plant op een warme plek staat en beschermd wordt tegen tocht en kou. Warmte zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot ongeveer een maand.

  Ja, Rhododendrons staan bekend als luchtzuiverende planten. Ze absorberen schadelijke stoffen en zorgen zo voor een schonere lucht in huis. Het regelmatig onderhouden van de plant helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze ideale temperatuur zorgt ervoor dat de plant gezond en gelukkig blijft. Het is dus aan te raden om de plant op een dergelijke plek te plaatsen.

 • Het is belangrijk om Rhododendron regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden en om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei in de zomer en verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Knip de takken net boven een knop of vertakking af om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Gebruik een zure potgrond speciaal voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is. Ververs jaarlijks de potgrond voor een optimale groei en bloei.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund' gedijt het beste in een zure, vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem tussen 4.5 en 6 ligt voor optimale groeiomstandigheden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft door regelmatig water te geven. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Gebruik regelmatig meststoffen speciaal voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig stofvrij te houden met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren. Een lichte sproeibeurt met water kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Rhododendron Simsii Groep 'Heinz Lund' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zoek een locatie met helder, indirect licht voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Rhododendron hebben een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% nodig. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals bruine bladeren of schimmelvorming.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. In zuurdere bodems kunnen de planten voedingsstoffen zoals ijzer beter opnemen en zullen ze gezonder groeien.

  Rhododendrons hebben speciale bemesting nodig, die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de plant te bemesten in het voorjaar en aan het einde van de zomer. Gebruik een organische meststof speciaal voor zuurminnende planten.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Heinz Lund' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, rijkroze bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. 'Heinz Lund' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw. Deze Rhododendron is winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen. Het is een mooie en veelzijdige plant die zowel solitair als in groepen kan worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.