Cissus rhombifolia 'Ellen Danica'

Cissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cissus rhombifolia 'Ellen Danica' is een klimplant met opvallende, langwerpige bladeren die in een ruitvorm groeien. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een glanzend oppervlak. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor binnenshuis. 'Ellen Danica' kan goed groeien in matig licht en heeft regelmatig water nodig. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer kan toevoegen aan elke kamer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te benevelen om de luchtvochtigheid te verhogen. Het is raadzaam om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opgedroogd is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het vermijden van tocht en temperatuurschommelingen is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van verwarmingselementen staat.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Na de bloei kunnen er bessen verschijnen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het absorbeert schadelijke stoffen en produceert zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Het is een uitstekende keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant voldoende warmte krijgt om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei dode, beschadigde of zieke takken en verwijder eventuele uitlopers om de plant gezond te houden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en mag niet te nat blijven staan. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen. Geef 1 keer per week water in de lente en zomer, en 1 keer per 2 weken in de herfst en winter.

  Deze plant vereist goed doorlatende potgrond voor een optimale groei. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten doorweken. Gebruik een voedingsrijke potgrond met een goede luchtigheid voor gezonde wortelgroei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Regelmatig bemesten met een evenwichtige meststof bevordert gezonde groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en heeft een gemiddelde waterbehoefte. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de plant snoeien helpt bij het behouden van een mooie vorm.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, dus af en toe afstoffen met een zachte doek kan helpen om de bladeren schoon te houden. Het is ook goed om de bladeren af en toe te besproeien met water om eventueel vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in de directe zon staat om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle delen gelijkmatig licht ontvangen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, met een ideale luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te behouden. Overmatige droogte kan leiden tot bladverlies en verkleuring.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aanpassingen te maken om een optimale groei te bevorderen. Overmatige verzuring of alkaliteit van de bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen.

  De Kamerplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en pas de aanbevolen dosering toe volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cissus rhombifolia 'Ellen Danica' is een klimplant met opvallende, langwerpige bladeren die in een ruitvorm groeien. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een glanzend oppervlak. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor binnenshuis. 'Ellen Danica' kan goed groeien in matig licht en heeft regelmatig water nodig. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer kan toevoegen aan elke kamer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.