Cyclamen persicum kleinbloemig

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen persicum kleinbloemig is een charmante plant met kleine bloemen die verschijnen in een reeks van kleuren, zoals roze, wit en paars. De bladeren zijn rond en groen met elegante zilverachtige tekeningen. Deze plant houdt van een koele standplaats en een lichte, goed doorlatende grond. Cyclamen persicum bloeit in de herfst en winter en voegt kleur en sfeer toe aan elke ruimte. Verzorging omvat regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht maar vermijd direct zonlicht, geef regelmatig water en zorg voor een licht vochtige potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant liever wat minder water dan te veel.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert een lichte plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zon, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht wat gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 20 graden Celsius. Temperaturen onder de 13 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig bloeit van december tot en met maart en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de lucht in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen, zoals formaldehyde en benzeen, uit de lucht. Het is een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, het is het beste om op een plek tussen de 15 en 25 graden te staan. Deze temperatuur zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor mij als kamerplant. Te koud of te warm kan mijn gezondheid beïnvloeden.

 • Het is niet noodzakelijk om de bladeren van de Cyclamen te snoeien. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Mocht de plant te groot worden, dan kunnen de bladeren voorzichtig worden afgeknipt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Geef water aan de rand van de pot en vermijd dat de bladeren en bloemen nat worden. Laat de grond tussen de gietbeurten een beetje opdrogen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem een goede structuur heeft en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant heeft wekelijks water nodig, waarbij de grond niet te nat mag zijn. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde uitstraling.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of borstel. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant. Controleer regelmatig op eventuele ongedierte en verwijder deze indien nodig.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig heeft veel licht nodig, maar verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit de buurt van felle zonnestralen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur om de plant goed te laten gedijen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, dus niet te droog en niet te vochtig. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet bij voorkeur neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk of zwavel toe te voegen. Een goede zuurgraad in de bodem bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en voorkomt eventuele groeiproblemen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en bemest de plant volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Cyclamen persicum kleinbloemig is een charmante plant met kleine bloemen die verschijnen in een reeks van kleuren, zoals roze, wit en paars. De bladeren zijn rond en groen met elegante zilverachtige tekeningen. Deze plant houdt van een koele standplaats en een lichte, goed doorlatende grond. Cyclamen persicum bloeit in de herfst en winter en voegt kleur en sfeer toe aan elke ruimte. Verzorging omvat regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.