Guzmania butcheri

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania butcheri is een tropische plant die behoort tot de familie Bromeliaceae. Deze plant heeft lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien en heldergroen van kleur zijn. Aan het einde van de bladeren groeit een bloemkolf met kleine, felgekleurde bloemen die vaak rood, geel of oranje zijn. De Guzmania butcheri gedijt het beste in een vochtige omgeving en houdt van indirect zonlicht. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als kamerplant of als onderdeel van een tropische tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Guzmania butcheri is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging vereist. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Het is ook aan te raden om af en toe de bladeren schoon te maken.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant bijvoorbeeld in de buurt van een raam met lichte gordijnen.

  Kamerplanten zoals Guzmania butcheri hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met wat schaduw.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Warmte zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Guzmania butcheri bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de kwaliteit van de lucht in huis te verbeteren. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan het interieur.

  De plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is niet nodig om de bladeren van deze plant te snoeien, omdat ze langzaam groeien en meestal geen dood blad hebben. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant schoon blijft en geen schimmels of infecties ontwikkelt.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten. Gebruik lauw water en vermijd kalkrijk water.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Ververs de potgrond om de paar jaar om de plant gezond te houden.

  De Guzmania butcheri gedijt het beste in goed doorlatende en lichtzure potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van kalkhoudende grond.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Gebruik regelmatig een mengsel van plantenmest voor bloeiende planten om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Gebruik lauw water om de bladeren te reinigen en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen. Vergeet niet om ook de pot regelmatig af te stoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur op een locatie met helder indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg voor een constante temperatuur om de groei te stimuleren.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, het is aan te raden om regelmatig te sproeien. Plaats de plant bij voorkeur niet in de buurt van een verwarming of airconditioning. Het kan helpen om de plant af en toe onder de douche te zetten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is geschikt voor een gezonde groei en bloei. Test de zuurgraad van de bodem regelmatig om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen.

  Kamerplanten hebben weinig bemesting nodig. Gebruik eens in de 4 weken vloeibare voeding tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Geef in de herfst en winter minder voeding of zelfs helemaal geen voeding.

 • Omschrijving

  De Guzmania butcheri is een tropische plant die behoort tot de familie Bromeliaceae. Deze plant heeft lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien en heldergroen van kleur zijn. Aan het einde van de bladeren groeit een bloemkolf met kleine, felgekleurde bloemen die vaak rood, geel of oranje zijn. De Guzmania butcheri gedijt het beste in een vochtige omgeving en houdt van indirect zonlicht. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als kamerplant of als onderdeel van een tropische tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.