Guzmania 'Grand Prix'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Grand Prix' is een prachtige plant met opvallende rode schutbladeren en een heldere gele bloeiwijze in het midden. Deze plant behoort tot de familie van de Bromelia's en staat bekend om zijn decoratieve uitstraling. De Guzmania 'Grand Prix' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die af en toe wat water nodig heeft in de koker van de bloeiwijze. De Guzmania 'Grand Prix' brengt kleur en exotische sfeer in huis en is een blikvanger in elke woonruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania 'Grand Prix' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt en houd de grond licht vochtig. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en dient op een plek te staan waar hij indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de juiste hoeveelheid licht.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Let op dat er geen water blijft staan in de pot om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van felle zon en kan het beste op een lichte plek zonder direct zonlicht worden geplaatst. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus beter om de plant uit de volle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en hem op een warme, lichte plek te zetten. Wanneer de plant te veel is blootgesteld aan koude temperaturen, kan dit schade veroorzaken aan de bladeren.

  De Guzmania 'Grand Prix' bloeit meestal in de zomermaanden, vanaf juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is belangrijk om regelmatig te ventileren voor optimale luchtkwaliteit.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de Guzmania te snoeien, omdat de bloemen en bladeren van nature afsterven. Als de bladeren vergeeld of bruin worden, kunnen deze voorzichtig worden weggeknipt. Snoei nooit de centrale bloem van de plant, omdat deze zorgt voor de voortplanting.

  Geef de plant regelmatig water in de kelk van de plant en zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Laat de plant nooit met zijn wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de winter iets minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en lichtzuur zijn. Vermijd zware grondsoorten en zorg voor voldoende luchtigheid in de aarde. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  De Guzmania heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is en geef de plant af en toe wat plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Guzmania 'Grand Prix' gedijt het best op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect licht ontvangt om gezond te blijven. Plaats de plant bijvoorbeeld in de buurt van een raam met helder, gefilterd licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Het is aan te raden om de plant op een standplaats te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  Een luchtvochtigheid van 50-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur of te basisch is, om de opname van voedingsstoffen te optimaliseren. Het is aan te raden om af en toe de pH-waarde van de grond te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Grand Prix' is een prachtige plant met opvallende rode schutbladeren en een heldere gele bloeiwijze in het midden. Deze plant behoort tot de familie van de Bromelia's en staat bekend om zijn decoratieve uitstraling. De Guzmania 'Grand Prix' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die af en toe wat water nodig heeft in de koker van de bloeiwijze. De Guzmania 'Grand Prix' brengt kleur en exotische sfeer in huis en is een blikvanger in elke woonruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.