Dieffenbachia 'Camilla'

Dieffenbachia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dieffenbachia 'Camilla' is een populaire kamerplant met grote, ovaalvormige bladeren die groen zijn met crèmekleurige vlekken en strepen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 centimeter. Dieffenbachia 'Camilla' heeft de reputatie luchtzuiverende eigenschappen te hebben en is daarom een gewilde plant in huis. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden, omdat de bladeren giftige stoffen bevatten. Dieffenbachia 'Camilla' gedijt het beste in een lichte ruimte, maar niet in direct zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dieffenbachia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen niet veel speciale zorg. Ze gedijen goed in lichte tot matig heldere omgevingen en moeten regelmatig water krijgen. Het is belangrijk om ze uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden vanwege hun giftige bladeren.

  Ja, de Dieffenbachia 'Camilla' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en gedijen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij voldoende indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Dieffenbachia's hebben wekelijks water nodig, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat u opnieuw water geeft. Het is beter om iets minder water te geven dan te veel.

  Deze plant houdt niet van felle zon, het beste kun je hem op een plek zetten met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en beschadigen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Dieffenbachia 'Camilla' houdt van warmte en vochtigheid, het gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te waarborgen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Dieffenbachia 'Camilla' bloeit niet binnenhuis. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bladeren en niet om zijn bloemen. Het is dus normaal dat je deze plant niet ziet bloeien.

  Ja, de Dieffenbachia plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om giftige stoffen zoals formaldehyde uit de lucht te verwijderen. Dit maakt hem een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de Dieffenbachia 'Camilla' voelt zich het prettigst bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een locatie waar het niet te koud of te warm is.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bladeren dicht bij de stengel af te knippen met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat er altijd minstens twee derde van de plant overblijft na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Laat de grond tussen watergeefbeurten in licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  Kamerplanten zoals Dieffenbachia 'Camilla' hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, zodat de wortels niet gaan rotten. Kies daarom voor een potgrond speciaal voor kamerplanten met een luchtige structuur.

  De bodem voor de Dieffenbachia 'Camilla' moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Een pH-waarde van 6 tot 7 is ideaal voor deze kamerplant.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef zo nu en dan voeding voor kamerplanten om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik eventueel lauw water om hardnekkig vuil te verwijderen, maar vermijd te veel vocht bij de bladeren. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren bevordert de gezondheid van de plant en zorgt voor een mooie uitstraling.

  De Dieffenbachia plant heeft behoefte aan helder, indirect licht om goed te gedijen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet aan te grote temperatuurwisselingen wordt blootgesteld. Plaats de plant niet te dicht bij een warmtebron zoals radiatoren.

  Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en andere problemen bij kamerplanten.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het toevoegen van organische materialen kan helpen de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Dieffenbachia planten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Bemest de plant ongeveer elke twee weken van de lente tot de herfst.

 • Omschrijving

  Dieffenbachia 'Camilla' is een populaire kamerplant met grote, ovaalvormige bladeren die groen zijn met crèmekleurige vlekken en strepen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 centimeter. Dieffenbachia 'Camilla' heeft de reputatie luchtzuiverende eigenschappen te hebben en is daarom een gewilde plant in huis. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden, omdat de bladeren giftige stoffen bevatten. Dieffenbachia 'Camilla' gedijt het beste in een lichte ruimte, maar niet in direct zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.