Hedera helix groen

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix, ook wel bekend als klimop, is een groenblijvende klimplant met donkergroene, glanzende bladeren. Deze plant groeit snel en kan zowel tegen muren als op de grond groeien. De bladeren zijn meestal diep gelobd en hebben een kenmerkende vorm. Hedera helix is een veelvoorkomende plant in de tuin en wordt vaak gebruikt om schuttingen of gevels te bedekken. Het is een sterke en winterharde plant die in veel verschillende bodemsoorten gedijt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat deze plant nodig heeft is af en toe water geven en wat licht. Verder heeft hij weinig verzorging nodig.

  Deze plant heeft geen direct zonlicht nodig, maar wel lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt om gezond te blijven. Overmatig direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De plant Hedera helix groen heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de potgrond licht vochtig te houden door eens per week water te geven. Let op dat de plant niet met zijn wortels in het water staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Een felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom liever op een locatie met schaduw of halfschaduw.

  Ja, de Hedera helix groen houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude locaties te houden voor optimale groei en gezondheid. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de plant ook om het optimale vochtgehalte te behouden.

  De Hedera helix groen bloeit meestal in de late zomermaanden zoals augustus en september. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en de locatie van de plant. Bloemen zijn over het algemeen niet opvallend en worden gevolgd door zwarte bessen.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Dit komt doordat de plant CO2 omzet in zuurstof en schadelijke stoffen uit de lucht filtert. Het regelmatig verzorgen van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de ideale temperatuur voor mij ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimaal groeiklimaat. Het is belangrijk om mij niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken voor een optimale groei.

  De Hedera helix groen heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze kamerplant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de wortels voldoende ruimte te geven om te groeien.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is vochtig maar goed doorlatend, met een lichtzure tot neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig de pH en vochtigheid van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen en eventueel kalk. Voor een gezonde groei en bloei is het aanbevolen om de plant in een pot met drainagegaten te plaatsen en regelmatig water te geven.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en doet het goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Af en toe de bladeren afstoffen zal de plant helpen om goed te blijven ademen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je voorzichtig een vochtige doek gebruiken. Vergeet niet om regelmatig de bladeren af te nemen om de plant gezond te houden. Zorg er ook voor dat de potgrond niet te vochtig wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Een venster op het noorden is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, en vermijd tocht bij de bladeren. Een constante en gematigde temperatuur is het meest gunstig voor de groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Dit kan worden verhoogd door regelmatig te sproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel water vasthoudt. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft een matige hoeveelheid voedingsstoffen nodig en kan gedijen op standaard plantenvoeding. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting, dit kan schade veroorzaken aan de wortels van de plant. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst, regelmatig volgens de aanbevelingen op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  Hedera helix, ook wel bekend als klimop, is een groenblijvende klimplant met donkergroene, glanzende bladeren. Deze plant groeit snel en kan zowel tegen muren als op de grond groeien. De bladeren zijn meestal diep gelobd en hebben een kenmerkende vorm. Hedera helix is een veelvoorkomende plant in de tuin en wordt vaak gebruikt om schuttingen of gevels te bedekken. Het is een sterke en winterharde plant die in veel verschillende bodemsoorten gedijt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.