Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo'

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' is een tropische plant met glanzende groene bladeren en grote, opvallende bloemen in de kleuren roze tot rood. De bloemen hebben een kenmerkende trechtervormige structuur met opvallende meeldraden die uitsteken. Deze plant gedijt het beste in een warm klimaat en heeft regelmatig water nodig. 'Paramaribo' kan zowel als kamerplant worden gehouden als in de tuin worden geplant, mits beschermd tegen vorst. Het is een prachtige en decoratieve plant die een vleugje exotisme toevoegt aan elke ruimte of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het gedijt goed binnenshuis in een warme en vochtige omgeving.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is aan te raden om de plant niet in de felle zon te plaatsen.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' houdt van warmte en heeft een constante temperatuur nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met voldoende zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' bloeit meestal in de maanden juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' is luchtzuiverend en kan helpen om de lucht in huis te zuiveren. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis als kamerplant.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de bovenlaag van de grond een beetje opdrogen tussen de gietbeurten door.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mix van universele potgrond en wat extra compost voor voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te compact. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen.

  Om de kamerplant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Vergeet niet om ook de stelen en bloemen voorzichtig schoon te maken. Dit houdt de plant gezond en vrij van stof.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek waar hij dagelijks zonlicht krijgt. Plaats de plant dus in de buurt van een raam op het zuiden, oosten of westen. Let wel op dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een goede groei en bloei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50% en 70% liggen. Dit kan worden behouden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemknoppen.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Kamerplanten hebben regelmatig mest nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Hibiscus rosa-sinensis 'Paramaribo' is een tropische plant met glanzende groene bladeren en grote, opvallende bloemen in de kleuren roze tot rood. De bloemen hebben een kenmerkende trechtervormige structuur met opvallende meeldraden die uitsteken. Deze plant gedijt het beste in een warm klimaat en heeft regelmatig water nodig. 'Paramaribo' kan zowel als kamerplant worden gehouden als in de tuin worden geplant, mits beschermd tegen vorst. Het is een prachtige en decoratieve plant die een vleugje exotisme toevoegt aan elke ruimte of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.