Soleirolia soleirolii groen

Soleirolia soleirolii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Soleirolia soleirolii, ook wel bekend als de Helxine, is een kleine groene plant met fijn blad en een kruipende groeiwijze. De blaadjes zijn rond van vorm en hebben een frisse, heldergroene kleur. Deze plant is populair als bodembedekker in schaduwrijke tuinen en als kamerplant vanwege het compacte formaat. Hij groeit goed in vochtige, humusrijke grond en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Met zijn weelderige groei en makkelijke verzorging is de Soleirolia soleirolii een mooie aanvulling op elke groene omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen qua verzorging. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te voorzien van voldoende licht. Af en toe bijmesten zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het kan ook goed gedijen in kantooromgevingen met voldoende licht.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Pas de frequentie aan op basis van de temperatuur en lichtomstandigheden in de kamer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste in indirect licht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het niet te warm en vochtig is. Met zorgvuldige observatie kan de juiste standplaats voor deze plant worden bepaald.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude temperaturen. Het beste is een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius.

  De plant bloeit zelden en produceert kleine, onopvallende bloemen in de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet op een plek waar de temperatuur constant schommelt.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Let op dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien om gezond te blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Houd de luchtvochtigheid hoog door af en toe te sproeien met water.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond nooit te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om de potgrond eens in de paar jaar te vervangen.

  Deze plant groeit het best in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en grof zand kan helpen bij het bevorderen van de groei van deze plant.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat blijft. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de plant bemesten bevordert de groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken voorzichtig te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Deze plant staat het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende daglicht krijgt om goed te kunnen groeien. Bij te weinig licht kunnen de bladeren verkleuren of afvallen.

  De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Vermijd extreme hitte of kou.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 50-70% is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode, meestal van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Soleirolia soleirolii, ook wel bekend als de Helxine, is een kleine groene plant met fijn blad en een kruipende groeiwijze. De blaadjes zijn rond van vorm en hebben een frisse, heldergroene kleur. Deze plant is populair als bodembedekker in schaduwrijke tuinen en als kamerplant vanwege het compacte formaat. Hij groeit goed in vochtige, humusrijke grond en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Met zijn weelderige groei en makkelijke verzorging is de Soleirolia soleirolii een mooie aanvulling op elke groene omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.