Hippeastrum

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hippeastrum, ook wel bekend als de amaryllis, is een prachtige bloeiende plant met grote, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals rood, wit, roze en geel. De plant heeft lange, stevige stelen en lintvormige bladeren die vaak groeien in een rozetvorm. Hippeastrum bloeit meestal in de winter en het voorjaar, en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor decoratie tijdens de feestdagen vanwege zijn indrukwekkende bloemen. Hippeastrum vereist goed doorlatende grond en regelmatige watergift om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hippeastrum is een kamerplant die weinig onderhoud vergt. Zorg voor voldoende licht en water, maar vermijd te veel water geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Hippeastrum heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Het is aan te raden om de plant één keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Hippeastrum houdt van helder, maar indirect zonlicht. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te plaatsen om optimale groei te bevorderen. Water geven aan de plant helpt ook om de ideale groeicondities te behouden.

  De Hippeastrum bloeit meestal in de maanden januari tot en met april en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Hippeastrum helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door giftige stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Hippeastrum houdt ervan om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant en bevordert de bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezondheidsproblemen te voorkomen.

 • Je kunt de bloemstelen na de bloei tot aan de basis terugsnoeien. Verwijder ook eventueel dode bladeren om de plant gezond te houden. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Geef regelmatig water aan de bloembol van deze plant, met name tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels verdrinken. Laat de bovenste laag van de grond een beetje opdrogen tussen gietbeurten.

  Deze plant heeft graag goed doorlatende potgrond dat rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig de plant te verpotten.

  Hippeastrum gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren en de wortels kunnen verstikken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende potgrond staat en op een lichte plaats staat, vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant schoon te houden door ze af te vegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig stof en vuil van de bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar maak de bladeren voorzichtig schoon met lauw water.

  De Hippeastrum heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Hippeastrum gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg voor een goede luchtcirculatie om schimmel- en ziekteproblemen te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan helpen als de lucht te droog is.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor kamerplanten zoals de Hippeastrum is het belangrijk om om de paar weken tijdens het groeiseizoen te bemesten met een evenwichtige vloeibare meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels en andere problemen.

 • Omschrijving

  Hippeastrum, ook wel bekend als de amaryllis, is een prachtige bloeiende plant met grote, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals rood, wit, roze en geel. De plant heeft lange, stevige stelen en lintvormige bladeren die vaak groeien in een rozetvorm. Hippeastrum bloeit meestal in de winter en het voorjaar, en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor decoratie tijdens de feestdagen vanwege zijn indrukwekkende bloemen. Hippeastrum vereist goed doorlatende grond en regelmatige watergift om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.