Howea forsteriana

Howea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Howea forsteriana, ook bekend als de Kentia palm, is een populaire kamerplant met elegante groene bladeren die sierlijk over elkaar heen buigen. Deze plant heeft een slanke stam en groeit langzaam, waardoor hij geschikt is voor kleinere ruimtes. De Kentia palm heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht en regelmatig besproeien. Het is een luchtzuiverende plant die een tropische sfeer aan je interieur toevoegt. Met de juiste zorg kan de Howea forsteriana vele jaren meegaan en een waardevolle toevoeging zijn aan je plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het vereist een regelmatige bewatering en indirect zonlicht. Bemesten en af en toe schoonmaken van de bladeren zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem daarom op een plek met voldoende daglicht. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden.

  Howea forsteriana heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen.

  De plant houdt van helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Te veel zon kan bladeren verbranden en schade aanrichten aan de plant. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en kan het best gedijen bij een constante temperatuur tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is een tropische plant die goed gedijt bij een warm en vochtig klimaat.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis of kantoor. Het is een populaire keuze als kamerplant.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, alleen dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd. Snoei indien nodig de stam tot de gewenste hoogte. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doordrenkt. Laat de grond tussen gietbeurten iets opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Voor een Howea forsteriana is het belangrijk om te worden geplant in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Een mix van potgrond vermengd met compost of perliet kan geschikt zijn voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organische stof om de groei en ontwikkeling van de plant te ondersteunen. Vermijd zware, compacte grond die de afvoer van water kan belemmeren.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de paar maanden vloeibare plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen en af en toe schoongemaakt worden met een zachte doek. Spuit de bladeren niet direct met water, dit kan vlekken veroorzaken. Regelmatig schoonmaken houdt de plant gezond en mooi.

  "Howea forsteriana heeft veel licht nodig om goed te gedijen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten, westen of noorden voor voldoende lichtinval. Bij te weinig licht kunnen de bladeren geel worden en afvallen."

  Howea forsteriana gedijt goed bij temperaturen tussen 18-25°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De pH van de bodem waarin deze plant groeit moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem niet te alkalisch is, anders kan de plant moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van meststof. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je geeft.

 • Omschrijving

  Howea forsteriana, ook bekend als de Kentia palm, is een populaire kamerplant met elegante groene bladeren die sierlijk over elkaar heen buigen. Deze plant heeft een slanke stam en groeit langzaam, waardoor hij geschikt is voor kleinere ruimtes. De Kentia palm heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht en regelmatig besproeien. Het is een luchtzuiverende plant die een tropische sfeer aan je interieur toevoegt. Met de juiste zorg kan de Howea forsteriana vele jaren meegaan en een waardevolle toevoeging zijn aan je plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.