Impatiens (Walleriana Grp)

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Groep) is een populaire en kleurrijke bloeiende plant die vaak wordt gekweekt als eenjarige. De plant heeft ovale, groene bladeren en produceert talrijke bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, rood, wit en paars. Impatiens gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan tuinen, bloembedden en hanging baskets. Impatiens is gemakkelijk te kweken en te verzorgen, en bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gekweekt als zomergewas. Het verliest zijn bladeren in de herfst.

  Impatiens (Walleriana Grp) is niet winterhard en moet binnen worden geplaatst wanneer de temperatuur onder de 10 graden Celsius daalt. Deze plant kan niet overleven in koude temperaturen en heeft vorstbescherming nodig. Het is raadzaam om Impatiens (Walleriana Grp) in potten te kweken, zodat ze gemakkelijk naar binnen kunnen worden verplaatst tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en af en toe dode bloemen verwijderen.

  Impatiens hebben ongeveer 25-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te plaatsen, zodat ze voldoende lucht en licht krijgen. Over het algemeen hebben ze een gemiddelde groeiruimte nodig.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs in de volle schaduw worden geplant. Het is een ideale keuze voor tuinen met weinig zonlicht. Zorg voor voldoende water en goede drainage voor optimale groei.

  De impatiens hebben regelmatig, maar matig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen hebben ze ongeveer 2-3 keer per week water nodig.

  Ja, Impatiens maken nectar aan die vlinders en bijen kunnen aantrekken. Deze planten zijn perfect geschikt om deze insecten naar je tuin te lokken.

  Impatiens (Walleriana Grp) trekt voornamelijk insecten zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door zijn bloemen en nectar helpt deze plant om de diversiteit aan insecten te bevorderen. Het is echter niet de meest biodiverse plant in vergelijking met inheemse soorten.

  Impatiens bloeien van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan maar liefst 4 tot 6 maanden duren.

  Impatiens (Walleriana Grp) kan niet goed tegen de volle zon en prefereert een plekje in de halfschaduw. Direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Deze plant gedijt het beste in een omgeving met voldoende licht, maar niet te fel.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij inname. Het wordt daarom aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om geluidsgolven te absorberen en te dempen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar het geplant is. Het is echter geen volledig geluidswerend materiaal.

 • Om Impatiens te snoeien, knip je de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei nooit meer dan een derde van de plant tegelijk om deze niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water. Laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  Potgrond voor tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) moet goed doorlatend en voedselrijk zijn. Een mengsel van potgrond en wat zand kan helpen bij een goede drainage. Zorg dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6 en 7. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de grond voor optimale groei en bloei.

  Impatiens (Walleriana Grp) gedijt het best op een plekje in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en vermijd felle middagzon. Idealiter staat de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  Je kunt de plant beschermen in de winter door deze naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een kas of binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming staat om uitdroging te voorkomen. Je kunt ook een laag mulch of stro rond de plant aanbrengen voor extra isolatie.

  Impatiens heeft regelmatig water nodig en verdraagt geen droge grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding.

  Voed je Impatiens met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik vloeibare meststof om de plant wekelijks of twee keer per maand te voeden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en weelderig te blijven groeien.

  Mulchen kan nuttig zijn voor deze plantensoort om vocht vast te houden en de grond koel te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch laag. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelgroei te voorkomen.

  Impatiens (Walleriana Grp) gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Ten slotte kan het helpen om de planten goed te verzorgen en de juiste groeiomstandigheden te bieden, zodat ze sterker en weerbaarder worden tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Groep) is een populaire en kleurrijke bloeiende plant die vaak wordt gekweekt als eenjarige. De plant heeft ovale, groene bladeren en produceert talrijke bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, rood, wit en paars. Impatiens gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan tuinen, bloembedden en hanging baskets. Impatiens is gemakkelijk te kweken en te verzorgen, en bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.