Kalanchoe

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe is een populaire vetplant met vlezige, ovale bladeren en kleine, kleurrijke bloemen die in trossen groeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten groeien, zolang het maar voldoende zonlicht krijgt. Kalanchoes kunnen bloeien in verschillende kleuren, zoals roze, geel, oranje en rood. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed gedijen in droge omstandigheden. De Kalanchoe wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis of op kantoor en is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten. Daarnaast kan de plant goed tegen warme temperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen geldt: liever te weinig water dan te veel water geven.

  Kalanchoe houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht om te voorkomen dat de bladeren verbranden. Te veel zon kan leiden tot bladverkleuring en schade aan de plant.

  Ja, de Kalanchoe houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  De Kalanchoe bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze voor binnenshuis, waar het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het verwijdert schadelijke stoffen en verhoogt zo de zuurstoflevels in de omgeving.

  Ja, de plant houdt van een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant daarom op een stabiele en warme locatie in huis.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Knip de stelen terug tot net boven een bladknop.

  Geef de plant eens per week water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de aarde tussen gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water.

  Kamerplanten hebben behoefte aan lichte, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Een luchtige potgrond met veel organisch materiaal is ideaal. Vermijd zware kleigrond en voeg eventueel wat grof zand toe voor een betere drainage.

  Zet de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen, veeg voorzichtig de bladeren af met een vochtige doek. Gebruik lauw water en een mild schoonmaakmiddel om hardnekkige vlekken te verwijderen. Vergeet niet om de pot af en toe schoon te maken om schimmel en ophoping van mineralen te voorkomen.

  De Kalanchoe heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht in de middag om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en extreme temperaturen. Vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid binnenshuis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de centrale verwarming aan staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Kalanchoe gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Het is aanbevolen om regelmatig de zuurgraad van de grond te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Eenmaal per maand bemesten tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) is voldoende. Gebruik een algemene vloeibare kamerplantenmeststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de dosering.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe is een populaire vetplant met vlezige, ovale bladeren en kleine, kleurrijke bloemen die in trossen groeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel binnen als buiten groeien, zolang het maar voldoende zonlicht krijgt. Kalanchoes kunnen bloeien in verschillende kleuren, zoals roze, geel, oranje en rood. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed gedijen in droge omstandigheden. De Kalanchoe wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis of op kantoor en is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.