Justicia

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Justicia is een plantensoort die bekend staat om zijn prachtige kleurrijke bloemen en opvallende bladeren. Het is een tropische plant die vaak wordt gebruikt als kamerplant vanwege zijn decoratieve uitstraling. Justicia bloeit meestal in de zomermaanden en trekt daarmee vlinders en bijen aan. De plant heeft een voorkeur voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Met zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging is Justicia een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Een lichte standplaats en regelmatig water geven is voldoende. Af en toe bemesten is aan te raden voor een optimale groei.

  De Justicia plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef liever te weinig water dan te veel, om wortelrot te voorkomen.

  De Justicia plant houdt niet van direct fel zonlicht en prefereert een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Justicia plant houdt ervan om in een warme omgeving te groeien. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Koude tocht kan schade aan de plant veroorzaken.

  Justicia bloeit in de maanden maart tot en met september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant zuivert de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Het zorgt voor een gezondere en schonere lucht in huis. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius en gedijt het beste in warme kamers of serres. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Justicia hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar als het nodig is, is het het beste om dit in het voorjaar te doen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en eventueel uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Voor een optimale groei van deze plant is het aan te raden om te planten in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De Justicia plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige meststoffen om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen zal de groei bevorderen.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om te voorkomen dat stof zich ophoopt en de plant verstikt. Maak de bladeren ook af en toe schoon met lauw water om eventuele insecten of ziektes te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de plant kan beschadigen.

  De Justicia plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Kamerplanten zoals Justicia gedijen het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige ramen of directe warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van 50-60% wordt aanbevolen voor het beste resultaat. Laat de plant niet uitdrogen, dit kan leiden tot bladverlies.

  De Justicia plant heeft een lichtzure tot neutrale bodem nodig. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben eens in de 4-6 weken mest nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof of meststofstokjes specifiek voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en een slechte groei.

 • Omschrijving

  Justicia is een plantensoort die bekend staat om zijn prachtige kleurrijke bloemen en opvallende bladeren. Het is een tropische plant die vaak wordt gebruikt als kamerplant vanwege zijn decoratieve uitstraling. Justicia bloeit meestal in de zomermaanden en trekt daarmee vlinders en bijen aan. De plant heeft een voorkeur voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Met zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging is Justicia een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.