Jatropha podagrica

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Jatropha podagrica is een succulente plant met een dikke stam en knolvormige basis, die lijkt op een fles. De plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft grote groene bladeren die op handen lijken. In de zomer produceert de plant felrode bloemen die vogels en vlinders aantrekken. De zaden van Jatropha podagrica zijn giftig en moeten dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren worden gehouden. Deze plant gedijt goed in warme klimaten en heeft weinig water nodig om te overleven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Jatropha podagrica is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. De plant heeft matig water nodig en gedijt goed bij stabiele temperaturen en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te controleren op eventuele plagen of ziekten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gedijen. Het liefst staat hij op een plek met veel indirect zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De plant houdt van een lichte tot felle zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorkomen dat de grond uitdroogt. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg er wel voor dat de plant beschermd wordt tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  De plant bloeit meestal in de maanden van de zomer tot de herfst en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de lucht in huis schoner en gezonder te maken. Het verwijdert schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Houd de plant op een plek waar deze temperaturen worden gehandhaafd voor optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt op deze temperatuur.

 • De plant kan worden gesnoeid om de vorm en omvang te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei in het voorjaar voor een gezonde groei in de zomer.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten door uitdrogen. Laat de grond niet te nat worden om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Het is aan te raden om voor deze plant een goed doorlatende potgrond te gebruiken, bijvoorbeeld een cactus- of vetplantenmix. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig elke 2-3 jaar in verse potgrond.

  Jatropha podagrica heeft een goed doorlatende en voedzame bodem nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg voor een lichtvochtige grond met voldoende organisch materiaal voor een gezonde ontwikkeling van de plant. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging van de plant.

  Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Gebruik een goed doorlatende potgrond en bemest de plant elke 4 tot 6 weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een plumeau. Vergeet niet om ook de bladeren af en toe te besproeien met water om stof te verwijderen en de plant fris te houden. Wanneer de bladeren vies zijn, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek.

  De Jatropha podagrica heeft veel licht nodig en dient op een zonnige plek te worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht krijgt per dag om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  Jatropha podagrica gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant binnenshuis te houden op een warme en zonnige plek.

  De luchtvochtigheid moet matig tot hoog zijn voor deze plant. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg voor een vochtige omgeving om de plant gezond te houden.

  De Jatropha podagrica gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Jatropha podagrica dient tijdens het groeiseizoen eens in de 2 weken bemest te worden. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststoffen gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Jatropha podagrica is een succulente plant met een dikke stam en knolvormige basis, die lijkt op een fles. De plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft grote groene bladeren die op handen lijken. In de zomer produceert de plant felrode bloemen die vogels en vlinders aantrekken. De zaden van Jatropha podagrica zijn giftig en moeten dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren worden gehouden. Deze plant gedijt goed in warme klimaten en heeft weinig water nodig om te overleven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.