Pachypodium

Pachypodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pachypodium is een geslacht van succulente planten die van nature voorkomen in Afrika en Madagaskar. Het zijn vaak langzaam groeiende en stekelige planten met een dikke stam en smalle bladeren. Sommige soorten kunnen kleine bloemen produceren in een bolvormige bloeiwijze. Pachypodium planten hebben meestal een droge en goed doorlatende grond nodig en gedijen goed in een zonnige en warme omgeving. Vanwege hun unieke uitstraling en gemakkelijke verzorging zijn ze geliefd bij liefhebbers van vetplanten en cactussen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant vereist weinig water en gedijt het beste in een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen wordt de plant beschouwd als gemakkelijk in onderhoud.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam. Vermijd direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  "Deze plant heeft niet veel water nodig, geef hem eens per week water. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten in droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot."

  Ja, de plant houdt van de felle zon en heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is dus belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij veel direct zonlicht kan ontvangen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten van de plant evenveel zonlicht krijgen.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en kou.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Tijdens deze periode produceert de plant felgekleurde bloemen die de omgeving opfleuren.

  Ja, de plant heeft de potentie om de lucht te zuiveren en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. De ideale temperatuur helpt bij de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is belangrijk om de plant te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Snoei dorre of dode takken af in het voorjaar, vlak voor het groeiseizoen begint. Zorg ervoor dat de insnijdingen schoon en scherp zijn om infecties te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en moet goed laten drogen tussen gietbeurten door. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladbesproeiing. In de winter de watergift verminderen en de grond laten opdrogen.

  Voor de Pachypodium is het belangrijk om te groeien in goed drainerende potgrond. Gebruik een mengsel van potgrond, zand en grind om de wortels gezond te houden. Vermijd teveel vocht in de potgrond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant kan bijdragen aan een gezonde groei.

  De plant heeft weinig water nodig en moet worden bewaterd wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg voor voldoende licht, bij voorkeur in de volle zon. Geef de plant af en toe vloeibare meststoffen tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Kamerplanten zoals de Pachypodium hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  Pachypodium heeft behoefte aan een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen. Het verdragen van lagere temperaturen kan leiden tot bladverlies en groeivertraging.

  Kamerplanten zoals Pachypodium gedijen het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan zorgen voor uitdroging van de bladeren. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Pachypodium plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de zuurgraad van de bodem tussen de 6 en 7 ligt voor optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een universele vloeibare meststof voor kamerplanten. Hiermee kan de plant voldoende voedingsstoffen opnemen. Geef geen mest tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  Pachypodium is een geslacht van succulente planten die van nature voorkomen in Afrika en Madagaskar. Het zijn vaak langzaam groeiende en stekelige planten met een dikke stam en smalle bladeren. Sommige soorten kunnen kleine bloemen produceren in een bolvormige bloeiwijze. Pachypodium planten hebben meestal een droge en goed doorlatende grond nodig en gedijen goed in een zonnige en warme omgeving. Vanwege hun unieke uitstraling en gemakkelijke verzorging zijn ze geliefd bij liefhebbers van vetplanten en cactussen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.