Columnea gloriosa

Columnea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Columnea gloriosa is een prachtige hangplant met opvallende oranje bloemen en glanzende donkergroene bladeren. Deze plant is inheems in Midden- en Zuid-Amerika en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De bloemen van Columnea gloriosa trekken kolibries aan vanwege hun feloranje kleur en vorm. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen, zolang hij voldoende licht en water krijgt. Columnea gloriosa voegt een vleugje exotische elegantie toe aan elke kamer of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in normale kamertemperaturen.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam met helder, maar niet direct zonlicht. Een lichte plek in huis zal ervoor zorgen dat de plant gezond blijft.

  Kamerplanten zoals de Columnea gloriosa hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is altijd goed om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken voordat je water geeft.

  Nee, deze plant houdt niet van felle zon, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Veel licht is wel nodig, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van een warme standplaats en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant binnenshuis te houden.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot september en de bloei kan tot enkele maanden duren. In de winter stopt de bloei meestal.

  Ja, de Columnea gloriosa is een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit in huis kan verbeteren. Het heeft het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en te zuiveren. Het kan dus helpen om de lucht in huis schoner en gezonder te maken.

  Ja, deze plant houdt ervan op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt ervoor dat de plant goed gedijt en gezond blijft. Het is belangrijk om de plant op een constante en geschikte temperatuur te houden.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Knip deze bladeren dicht bij de stam af met een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei indien nodig ook te lange scheuten terug om de plant compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  Voor de potgrond van deze kamerplant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende mix die licht en luchtig is. Een mengsel van potgrond met wat grof zand en/of perliet is ideaal om de wortels gezond te houden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vernieuwen om de plant goed te laten groeien.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet constant nat is. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode zal de plant gezond houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar houd het bij water. Als de bladeren vies worden, kun je ze eventueel voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water.

  De Columnea gloriosa heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen waar het voldoende daglicht ontvangt. Een standplaats dicht bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Zorg ervoor dat de plant op een constante en warme plek in huis staat.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50-60% liggen om gezond te blijven. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet te dicht bij een verwarmingselement om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde opname van voedingsstoffen door de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten vereisen regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof. Gebruik een vloeibare meststof met een hoger stikstofgehalte in de lente en zomer, en schakel over naar een meststof met meer fosfor en kalium in de herfst en winter. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Columnea gloriosa is een prachtige hangplant met opvallende oranje bloemen en glanzende donkergroene bladeren. Deze plant is inheems in Midden- en Zuid-Amerika en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De bloemen van Columnea gloriosa trekken kolibries aan vanwege hun feloranje kleur en vorm. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen, zolang hij voldoende licht en water krijgt. Columnea gloriosa voegt een vleugje exotische elegantie toe aan elke kamer of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.