Pelargonium (Grandiflorum Grp)

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Grandiflorum Grp) is een groep van de Pelargonium plantensoorten, ook wel bekend als geraniums. Ze zijn vaak te herkennen aan hun grote en opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en paars. Deze planten hebben vaak een compacte groeiwijze en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Pelargoniums hebben een sterke geur die vaak wordt omschreven als citroenachtig of kruidig. Ze zijn populair als perkplanten, hangplanten en potplanten en staan bekend om hun langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Grandiflorum Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en heeft veel zonlicht nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Zet hem bij voorkeur op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant voldoende licht ontvangen.

  De Pelargonium Grandiflorum Grp heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) houdt van de felle zon en heeft minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant in een goed verlichte ruimte staat om hem gezond te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) bloeit meestal van mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot maanden.

  Ja, deze plant staat erom bekend de lucht te zuiveren. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen en verbetert de luchtkwaliteit in huis. Het is een bekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de gezondheid en groei van de plant. Zorg dus voor een warme en constante omgevingstemperatuur voor deze kamerplant.

 • Om de plant mooi en gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen en verdorde bladeren te verwijderen. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte om de groei te stimuleren. Vermijd te veel snoeien in de herfst en winter, aangezien de plant dan minder actief groeit.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) gedijt goed in een goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei en bloei. Vermijd te zure of te zoute bodems voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, maar let op dat de grond niet te vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken. Vergeet niet om regelmatig de bladeren af te nemen om de plant te helpen ademen en groeien. Vermijd te veel water op de bladeren, omdat dit schimmelgroei kan veroorzaken.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Plaats de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende lichtinval.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Ideale luchtvochtigheid voor deze plant is rond de 50-60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water en de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voedingsstoffen nodig voor gezonde groei. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) is een groep van de Pelargonium plantensoorten, ook wel bekend als geraniums. Ze zijn vaak te herkennen aan hun grote en opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en paars. Deze planten hebben vaak een compacte groeiwijze en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Pelargoniums hebben een sterke geur die vaak wordt omschreven als citroenachtig of kruidig. Ze zijn populair als perkplanten, hangplanten en potplanten en staan bekend om hun langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.