Peperomia obtusifolia 'Green Gold'

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia obtusifolia 'Green Gold' is een variant van de Peperomia plant met opvallende groen met gouden bladeren. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die bijna cirkelvormig zijn en een glanzende uitstraling hebben. De 'Green Gold' heeft weinig onderhoud nodig en doet het goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een compacte plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving en is perfect voor decoratie in huis of op kantoor. Deze Peperomia variant voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Peperomia obtusifolia 'Green Gold' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed in een gematigd lichte omgeving. Verpot de plant eens in de paar jaar en hij zal tevreden blijven.

  Ja, de Peperomia obtusifolia ‘Green Gold’ heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Je hebt ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht maar verdraagt wel lichte schaduw. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant op een plek met indirect licht voor de beste groei.

  Ja, de Peperomia obtusifolia 'Green Gold' houdt van warmte en gedijt goed bij normale kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, uit de buurt van tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Peperomia obtusifolia 'Green Gold' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, de Peperomia obtusifolia 'Green Gold' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het is ook een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve bladeren.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, kan het nodig zijn om af en toe de plant te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant er gezond en verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherp en schoon gereedschap gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef deze plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan.

  De Peperomia obtusifolia 'Green Gold' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten, vermengd met een beetje grof zand of perliet voor extra drainage. Ververs de potgrond elk jaar om de plant gezond te houden.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig gehouden worden. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en moet tussen gietbeurten in goed laten opdrogen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe afstoffen houdt de bladeren mooi en gezond.

  Het is belangrijk om de bladeren van de Kamerplant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Als er stof op de bladeren blijft liggen, kan dit de fotosynthese verstoren en de groei van de plant belemmeren. Daarnaast kan het helpen om de bladeren af en toe af te spoelen met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen.

  De Peperomia obtusifolia 'Green Gold' heeft graag indirect licht en kan ook gedijen in schaduwrijke ruimtes. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan leiden tot bladverbranding. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals de Peperomia obtusifolia 'Green Gold' ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden weg te houden van koude vensters en verwarmingsbronnen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten mag rond de 50-60% liggen, maar deze plant kan ook gedijen bij lagere luchtvochtigheid. Besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, vooral in de wintermaanden.

  De Peperomia obtusifolia 'Green Gold' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH tussen 6.0 en 7.5 wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid. Zorg voor een goede drainage om verzuring van de grond te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Peperomia obtusifolia 'Green Gold' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig en bemest met mate.

 • Omschrijving

  Peperomia obtusifolia 'Green Gold' is een variant van de Peperomia plant met opvallende groen met gouden bladeren. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die bijna cirkelvormig zijn en een glanzende uitstraling hebben. De 'Green Gold' heeft weinig onderhoud nodig en doet het goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een compacte plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving en is perfect voor decoratie in huis of op kantoor. Deze Peperomia variant voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.