Philodendron 'Emerald Queen'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron 'Emerald Queen' is een prachtige kamerplant met grote, glanzende bladeren die een diepgroene kleur hebben. Deze plant heeft een klimmende groeigewoonte en kan goed gedijen in een warme en vochtige omgeving. De 'Emerald Queen' is een relatief makkelijke plant om te verzorgen en kan zowel in direct zonlicht als in de schaduw worden geplaatst. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren afstoffen zorgt ervoor dat deze Philodendron mooi en gezond blijft. Deze plant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer en is een populaire keuze onder kamerplantliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Philodendron 'Emerald Queen' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in kamertemperatuur. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig verzorging nodig heeft.

  De Philodendron 'Emerald Queen' heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant daarom op een plek waar het helder, maar niet direct zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Philodendron 'Emerald Queen' hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond eerst goed te laten opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Philodendron 'Emerald Queen' houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar indirect zonlicht valt. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Philodendron 'Emerald Queen' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  De Philodendron 'Emerald Queen' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Philodendron 'Emerald Queen' is luchtzuiverend. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in uw huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de Philodendron 'Emerald Queen' gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit draagt bij aan een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is dus belangrijk om deze temperatuurrange te handhaven voor een goede verzorging van de plant.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden regelmatig oude, beschadigde bladeren te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bladeren dicht bij de stam af te knippen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om Philodendron 'Emerald Queen' te planten in een pot met goed doorlatende potgrond die rijk is aan organische stof. De potgrond moet licht vochtig worden gehouden en regelmatig bemest worden tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de plant niet te laten staan in te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Kamerplanten gedijen goed in een voedzame potgrond die lichtzuur tot neutraal is. Regelmatig bemesten en de grond vochtig houden is belangrijk voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Plaats de plant op een heldere plek met indirect zonlicht. Af ​​en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond en gelukkig.

  Om de bladeren van de plant schoon te maken, kunt u een natte doek of spons gebruiken om zachtjes het stof af te vegen. Zorg ervoor dat u de bladeren niet te hard wrijft om beschadigingen te voorkomen. Als de bladeren erg vies zijn, kunt u ze ook afspoelen onder lauw water.

  De Philodendron 'Emerald Queen' geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en te gedijen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 60% en 70%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelproblemen kan veroorzaken. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan bijdragen aan een gezonde groei van de planten.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de dosering.

 • Omschrijving

  De Philodendron 'Emerald Queen' is een prachtige kamerplant met grote, glanzende bladeren die een diepgroene kleur hebben. Deze plant heeft een klimmende groeigewoonte en kan goed gedijen in een warme en vochtige omgeving. De 'Emerald Queen' is een relatief makkelijke plant om te verzorgen en kan zowel in direct zonlicht als in de schaduw worden geplaatst. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren afstoffen zorgt ervoor dat deze Philodendron mooi en gezond blijft. Deze plant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer en is een populaire keuze onder kamerplantliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.