Philodendron 'Red Emerald'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron 'Red Emerald' is een prachtige kamerplant met grote, glanzende donkergroene bladeren die een rode tint hebben. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. De 'Red Emerald' groeit het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water staan. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een compacte groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Philodendron 'Red Emerald' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en lichtomstandigheden. Het is een zeer vergevingsgezinde plant voor beginners.

  Ja, de Philodendron 'Red Emerald' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Philodendron 'Red Emerald' heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De Philodendron 'Red Emerald' houdt niet van felle zon en geeft de voorkeur aan indirect licht. De plant kan verbranden als hij te lang in direct zonlicht staat. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt.

  Ja, de Philodendron 'Red Emerald' houdt van een warme omgeving. Het gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te koud is.

  De Philodendron 'Red Emerald' bloeit zelden als kamerplant. Als dit wel gebeurt, zal de bloei plaatsvinden in de lente of zomer en kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Philodendron 'Red Emerald' is een luchtzuiverende plant. Deze plant kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis doordat hij schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht kan filteren. Het regelmatig verzorgen van deze plant kan bijdragen aan een schonere lucht in uw huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid te behouden. Plaats de plant niet in direct zonlicht.

 • De Philodendron 'Red Emerald' kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers terug naar de gewenste lengte. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond echter niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven dan in de winter.

  De Philodendron 'Red Emerald' gedijt het beste in potgrond met een goede drainage en voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de potgrond af en toe te bemesten voor gezonde groei van de plant.

  Voor een goede groei van deze kamerplant is een goed doorlatende en lichtvochtige potgrond nodig. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Voeg af en toe wat meststoffen toe om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De Philodendron 'Red Emerald' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Af en toe kan het nodig zijn om de bladeren af te stoffen en dode bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of te veel direct zonlicht.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek of spons gebruiken en eventueel wat lauwwarm water. Veeg voorzichtig over de bladeren om ze schoon te maken. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de bladeren gezond te houden.

  De Philodendron 'Red Emerald' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze kamerplant.

  De Philodendron 'Red Emerald' gedijt het best bij een temperatuur tussen de 18 en 27 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Het is belangrijk om de plant op een constante kamertemperatuur te houden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, dus regelmatig sproeien kan nuttig zijn om de plant tevreden te houden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioners of verwarmingsradiatoren, omdat deze de lucht droger maken. Een luchtbevochtiger kan helpen bij het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals de Philodendron 'Red Emerald' hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat overbemesting schade kan veroorzaken aan de plant.

 • Omschrijving

  De Philodendron 'Red Emerald' is een prachtige kamerplant met grote, glanzende donkergroene bladeren die een rode tint hebben. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. De 'Red Emerald' groeit het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water staan. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een compacte groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.