Spathiphyllum Euro-Gigant

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum Euro-Gigant is een grote en indrukwekkende plant met weelderige groene bladeren en prachtige witte bloemen. Het is een kamerplant die bekend staat om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een ideale keuze is voor binnenshuis. Deze plant heeft veel licht nodig maar dient wel uit direct zonlicht te worden geplaatst om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig, om de Spathiphyllum Euro-Gigant gezond te houden. Deze plant kan een echte eyecatcher zijn in elke ruimte dankzij zijn imposante verschijning en elegante bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is relatief eenvoudig in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en af en toe te bemesten. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De Spathiphyllum Euro-Gigant heeft niet veel licht nodig en kan zelfs gedijen in lage lichtomstandigheden. Plaats hem echter niet in direct zonlicht, omdat dit bladschade kan veroorzaken. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een ruimte met helder, indirect licht.

  De "Spathiphyllum Euro-Gigant" heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de behoefte aan water aan te passen op basis van de temperatuur en lichtomstandigheden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van ongeveer april tot september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgeving waarin de plant zich bevindt.

  Ja, de Spathiphyllum Euro-Gigant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Dit komt doordat de plant via zijn bladeren verontreinigende stoffen opneemt en omzet in voedingsstoffen voor de plant. Het regelmatig water geven en het op een lichte plek zetten van de plant zal zijn luchtzuiverende werking optimaliseren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius.

 • De plant kan af en toe gesnoeid worden om dode bladeren of bloemen te verwijderen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Geef de plant water als de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met voedingsstoffen voor een gezonde groei. Ververs de potgrond jaarlijks of wanneer deze uitgeput raakt. Kies een pot die groot genoeg is voor de wortels om te groeien en zorg voor drainagegaten onderin de pot.

  De bodemkwaliteit van de Spathiphyllum Euro-Gigant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Gebruik een mengsel van potgrond en perlite voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Spathiphyllum Euro-Gigant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig met een vochtige doek worden afgenomen om stof te verwijderen. Voor hardnekkiger vuil kunnen de bladeren voorzichtig worden afgespoeld onder lauwwarm water. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat de plant weer terugkeert naar zijn plek.

  De Spathiphyllum Euro-Gigant heeft behoefte aan helder, indirect licht, maar kan ook gedijen in schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dit kan bladeren verbranden. Het is raadzaam om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Vermijd extreme temperaturen boven de 25 graden Celsius en onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet hoger zijn voor deze plant. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van 60-70% wordt aanbevolen.

  De bodem voor de Spathiphyllum Euro-Gigant moet lichtzuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor een optimale groei en gezondheid van deze kamerplant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige kamerplantenmeststof. Geef de plant eens in de twee weken mest van maart tot september en verminder dit in de wintermaanden. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus houd de dosering nauwlettend in de gaten.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum Euro-Gigant is een grote en indrukwekkende plant met weelderige groene bladeren en prachtige witte bloemen. Het is een kamerplant die bekend staat om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een ideale keuze is voor binnenshuis. Deze plant heeft veel licht nodig maar dient wel uit direct zonlicht te worden geplaatst om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig, om de Spathiphyllum Euro-Gigant gezond te houden. Deze plant kan een echte eyecatcher zijn in elke ruimte dankzij zijn imposante verschijning en elegante bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.