Pilea mollis 'Moon Valley'

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pilea mollis 'Moon Valley' is een compacte en decoratieve kamerplant met opvallende gekartelde bladeren in de vorm van manen, vandaar de naam 'Moon Valley'. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en zijn groen van kleur met lichtgroene nerven. Deze plant groeit compact en vertakt goed, waardoor het een mooie volle uitstraling heeft. Pilea mollis 'Moon Valley' gedijt goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht, en houdt van regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een leuke toevoeging is aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed bij gematigd licht en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond uitdroogt. Het is een sterke en veerkrachtige kamerplant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Pas op dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Deze kamerplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet in een laag water staan. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door kan opdrogen.

  Nee, deze plant houdt niet van felle zon, het beste gedijt hij in lichte tot matige schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Het is daarom aan te raden om deze planten in huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor optimale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Zorg dus voor een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip eventueel te lange stelen terug. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Voor de 'Moon Valley' plant is het aan te raden om te groeien in een goed doorlatende potgrond. Kies een grond die rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur is. Zorg ervoor dat de pot an het plant niet te groot is, zodat de plant niet te veel water vasthoudt.

  De Pilea mollis 'Moon Valley' groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Een mix van potgrond en cactusgrond is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste gebruik maken van een vochtige doek. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Let op dat je de bladeren niet te hard aanraakt om beschadiging te voorkomen.

  De Pilea mollis 'Moon Valley' plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in wat schaduw. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Over het algemeen gedijt de plant goed bij gemiddelde lichtomstandigheden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te warme temperaturen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt om de bladeren gezond en glanzend te houden. Plaats de plant ook niet in de buurt van een verwarming of airconditioner.

  De Pilea mollis 'Moon Valley' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem die niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof met een lage concentratie voedingsstoffen om verbranding te voorkomen. Bemest de plant ongeveer eens per maand en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  Pilea mollis 'Moon Valley' is een compacte en decoratieve kamerplant met opvallende gekartelde bladeren in de vorm van manen, vandaar de naam 'Moon Valley'. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en zijn groen van kleur met lichtgroene nerven. Deze plant groeit compact en vertakt goed, waardoor het een mooie volle uitstraling heeft. Pilea mollis 'Moon Valley' gedijt goed op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht, en houdt van regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een leuke toevoeging is aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.