Pittosporum

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pittosporum is een groenblijvende struik met glanzende bladeren die vaak in hagen en borders wordt gebruikt. Het heeft kleine bloemen die een zoete geur verspreiden en aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. De plant kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en vereist weinig onderhoud. Pittosporum is een veelzijdige plant die zowel als solitaire plant, in groepen of als haag kan worden gebruikt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke uitstraling en winterhardheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimaal zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Het gedijt goed bij een gemiddelde kamertemperatuur en lichte tot matige blootstelling aan zonlicht.

  Ja, Pittosporum heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect licht ontvangt.

  Kamerplanten zoals Pittosporum hebben doorgaans één keer per week water nodig. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar overtollig water moet worden vermeden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht droog aanvoelt.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis.

  De Pittosporum bloeit meestal in de maanden mei, juni en juli. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat bepaalde kamerplanten schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht kunnen filteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bevordert de gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Het wordt aanbevolen om dode, beschadigde of zieke takken te verwijderen en de plant regelmatig te snoeien om de compactheid te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de vroege zomer om de plant de kans te geven om te herstellen en weer te gaan groeien.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg er ook voor dat deze niet te nat wordt. Geef bij voorkeur lauw water in de pot.

  Gebruik voor de Pittosporum een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te verversen.

  Pittosporum gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Een regelmatige bemesting en het controleren van de vochtigheid van de bodem zijn essentieel voor een gezonde groei van deze plant.

  Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant af en toe voeding tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik lauw water om eventuele vlekken of vuil voorzichtig weg te vegen. Zorg ervoor dat de plant daarna goed kan opdrogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  Pittosporum heeft veel indirect licht nodig en kan ook wat zon verdragen. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant bij een raam op het oosten of het westen voor het beste resultaat.

  Pittosporum gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningselementen te plaatsen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is ideaal voor deze plant. Zorg dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid stabiel te houden.

  De Pittosporum plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de pH-waarde op het juiste niveau te houden.

  Kamerplanten hebben eens in de 4-6 weken voeding nodig tijdens het groeiseizoen (lente en zomer), met een uitgebalanceerde meststof. In de herfst en winter is bemesting niet nodig. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de instructies op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  De Pittosporum is een groenblijvende struik met glanzende bladeren die vaak in hagen en borders wordt gebruikt. Het heeft kleine bloemen die een zoete geur verspreiden en aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. De plant kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en vereist weinig onderhoud. Pittosporum is een veelzijdige plant die zowel als solitaire plant, in groepen of als haag kan worden gebruikt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn sierlijke uitstraling en winterhardheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.