Ficus benjamina 'Bundy'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Bundy' is een variëteit van de populaire Ficus benjamina plant, ook bekend als de treurvijg. Hij heeft opvallende, donkergroene bladeren die hangen aan elegante takken en een compacte groeiwijze hebben. Deze plant kan goed gedijen in helder, indirect zonlicht en heeft matige hoeveelheden water nodig. De 'Bundy' is een luchtzuiverende plant die de lucht in huis kan verbeteren. Het is een mooie en makkelijk te verzorgen plant die een vleugje groen toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Bundy' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in kamertemperatuur. Regelmatig besproeien en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Ficus benjamina 'Bundy' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant op een heldere plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plekje in de buurt van een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Ficus benjamina 'Bundy' heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op de juiste waterbehoefte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt of op een minder zonnige locatie in huis.

  Ja, de Ficus benjamina 'Bundy' houdt van warmte en voelt zich het beste bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Een constante warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Ficus benjamina 'Bundy' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Ficus benjamina planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van vervuilende stoffen uit de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperatuur bevordert de groei en het behoud van de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • De Ficus benjamina 'Bundy' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond en compact te houden. Het snoeien kan de vorm en groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Ficus benjamina 'Bundy' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de plant optimaal te laten groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar dat er geen water in de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en niet te nat. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de bladeren voorzichtig schoonmaakt om beschadiging te voorkomen. Je kunt ook af en toe de plant onder de douche zetten om het stof weg te spoelen.

  Deze kamerplant gedijt het beste op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig wat indirect licht en draai de plant af en toe zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden. Een te donkere plek kan leiden tot bladval en groeiproblemen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze Ficus ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Koude temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50% en 80% liggen om gezond te blijven. Dit kan worden verhoogd door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten of bladverlies.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van kamerplanten.

  De Ficus benjamina 'Bundy' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten, zoals vloeibare meststoffen of langzaam vrijkomende korrels. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Bundy' is een variëteit van de populaire Ficus benjamina plant, ook bekend als de treurvijg. Hij heeft opvallende, donkergroene bladeren die hangen aan elegante takken en een compacte groeiwijze hebben. Deze plant kan goed gedijen in helder, indirect zonlicht en heeft matige hoeveelheden water nodig. De 'Bundy' is een luchtzuiverende plant die de lucht in huis kan verbeteren. Het is een mooie en makkelijk te verzorgen plant die een vleugje groen toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.