Punica granatum 'Nana'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Punica granatum 'Nana' is een dwergvariëteit van de granaatappelboom die compact blijft en goed geschikt is voor kleinere tuinen of zelfs als kamerplant. Deze plant heeft glanzende, groene bladeren die in de herfst mooi rood kleuren. In de zomer produceert de 'Nana' kleine, rode bloemen die later uitgroeien tot kleine granaatappels. De vruchten zijn eetbaar, maar kunnen wat minder zoet en sappig zijn dan die van de gewone granaatappelboom. De 'Nana' gedijt het best in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Punica granatum 'Nana' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft minimale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem voldoende zonlicht te geven. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het liefst staat hij op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Punica granatum 'Nana' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te lang in vochtige grond staan.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 15-30°C. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende warmte kan krijgen. Het vermijd koude tocht en temperaturen onder de 10°C.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de verzorging.

  Ja, deze plant staat bekend als luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het heeft de potentie om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit maakt het een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hier zal hij optimaal gedijen en gezond blijven. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • De Punica granatum 'Nana' kan jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Knip takken tot net boven een blad of knoop om nieuwe groei te stimuleren.

  De Punica granatum 'Nana' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond nooit uitdrogen, maar zorg ervoor dat de plant niet te lang in een te natte grond staat, om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd natte voeten.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een pH tussen 5,5 en 7,0. Vermijd grond die te zwaar of te compact is, dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is.

  De Punica granatum 'Nana' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten met een uitgebalanceerde meststof zal de groei bevorderen.

  De Kamerplant is gemakkelijk te onderhouden en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Water geven is noodzakelijk, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Af en toe bemesten in de lente en zomer is ook aan te raden.

  Je kunt de plant afstoffen met een zachte doek of een plantenspuit met water. Verwijder dode bladeren of bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  De Punica granatum 'Nana' heeft behoefte aan veel licht en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. In de winter kan de plant ook profiteren van extra licht van een groeilamp.

  Punica granatum 'Nana' gedijt het beste bij temperaturen tussen 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperaturen onder de 10 graden Celsius te vermijden. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende licht en goede luchtvochtigheid krijgt.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, dus regelmatig besproeien kan nuttig zijn om een hogere luchtvochtigheid te behouden. Zorg er echter voor dat de plant niet constant in een vochtige omgeving staat om schimmelvorming te voorkomen. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren kan ook helpen bij het handhaven van een gezonde luchtvochtigheid voor de plant.

  De Punica granatum 'Nana' gedijt het beste in een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Zorg voor een goed doorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige controle van de zuurgraad van de bodem wordt aanbevolen.

  De plant heeft baat bij een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te optimaliseren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Punica granatum 'Nana' is een dwergvariëteit van de granaatappelboom die compact blijft en goed geschikt is voor kleinere tuinen of zelfs als kamerplant. Deze plant heeft glanzende, groene bladeren die in de herfst mooi rood kleuren. In de zomer produceert de 'Nana' kleine, rode bloemen die later uitgroeien tot kleine granaatappels. De vruchten zijn eetbaar, maar kunnen wat minder zoet en sappig zijn dan die van de gewone granaatappelboom. De 'Nana' gedijt het best in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.