Sinningia

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia is een plant die bekend staat om zijn trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en rood. Het heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gekweekt als kamerplant vanwege zijn decoratieve bloemen. De plant heeft donkergroene bladeren en bloeit gedurende de zomermaanden. Sinningia's hebben regelmatig water nodig, maar kunnen gevoelig zijn voor te veel water. Ze gedijen goed op een lichte standplaats, maar moeten worden beschermd tegen direct zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Af en toe bemesten zal de groei en bloei bevorderen.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het veel natuurlijk licht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  Sinningia heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van de felle zon en heeft liever een plek met indirect licht. Plaats de plant op een locatie waar het licht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Sinningia houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van 18 graden Celsius nodig. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden om verbranding te voorkomen. Het regelmatig controleren van de temperatuur en het creëren van een warme omgeving zal de Sinningia ten goede komen.

  "Sinningia" bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de soort en de omstandigheden.

  Ja, de Sinningia plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. De plant kan giftige stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtzuiverende eigenschappen optimaliseren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Een te lage of te hoge temperatuur kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Houdt de plant dus in een omgeving met een constante en gematigde temperatuur.

 • Het is mogelijk om de plant terug te snoeien in het voorjaar om de groei en vorm te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe, schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg er ook voor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. In de zomer kan het zijn dat de plant meer water nodig heeft dan in de winter.

  Het wordt aanbevolen om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze plant. Kies voor een mix die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een mengsel van potgrond en perliet of zand kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg voor voldoende licht en vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd te veel water. Voed de plant eens in de paar weken met een algemene kamerplantenmeststof.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een vochtige doek of spons gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Vergeet niet om af en toe de bladeren af te nemen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Kamerplanten zoals Sinningia hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks minstens 6 uur indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Ideale groeitemperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat het niet onder de 13 graden Celsius komt, anders kan de plant schade oplopen. Een constante binnentemperatuur is het beste voor de plantengroei.

  Kamerplanten vereisen over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  De Sinningia gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Planten in een te zure of te basische bodem kunnen moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen en kunnen daardoor slecht groeien.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger stikstofgehalte voor groen blad en een hoger fosforgehalte voor bloei. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Sinningia is een plant die bekend staat om zijn trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en rood. Het heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gekweekt als kamerplant vanwege zijn decoratieve bloemen. De plant heeft donkergroene bladeren en bloeit gedurende de zomermaanden. Sinningia's hebben regelmatig water nodig, maar kunnen gevoelig zijn voor te veel water. Ze gedijen goed op een lichte standplaats, maar moeten worden beschermd tegen direct zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.