Sansevieria trifasciata 'Laurentii'

Sansevieria trifasciata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sansevieria trifasciata 'Laurentii' is een populaire kamerplant met lange, puntige bladeren die geelgroen van kleur zijn en een opvallende donkergroene rand hebben. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en het feit dat hij weinig verzorging nodig heeft. De 'Laurentii' variant heeft een elegante uitstraling en kan goed gedijen in zowel lichte als minder lichte ruimtes. Hij kan zowel in pot als in de volle grond geplant worden en groeit langzaam maar gestaag. Deze plant wordt ook wel de 'Snake Plant' genoemd vanwege zijn slanke, puntige bladeren die doen denken aan slangen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig water en zonlicht nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omgevingen en weinig last heeft van ongedierte. Het is daarom een ideale kamerplant voor beginners.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien helpt ervoor te zorgen dat de plant gelijkmatig belicht wordt.

  De Sansevieria trifasciata 'Laurentii' heeft weinig water nodig en moet ongeveer eens per twee tot vier weken bewaterd worden. Het is belangrijk om te wachten tot de grond helemaal droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Sansevieria trifasciata 'Laurentii' houdt van indirect zonlicht, maar kan ook gedijen in de schaduw. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken, dus het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het voldoende licht krijgt, maar zonder directe zonnestralen.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius, omdat dit de groei kan belemmeren. Zorg dus voor een warme en constante temperatuur voor deze kamerplant.

  De Sansevieria trifasciata 'Laurentii' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een paar maanden.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Laurentii' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te verwijderen. Het is daarom een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Je kunt dode bladeren verwijderen door ze met een scherpe schaar dicht bij de basis af te knippen. Snoei indien nodig ook de lange, slungelige stelen om de plant een meer compacte uitstraling te geven. Zorg ervoor dat de snijgereedschappen schoon en scherp zijn om schade aan de plant te minimaliseren.

  Het is belangrijk om de grond van de plant gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten weken. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de lente en zomer matig water en verminder de watergift in de herfst en winter.

  Sansevieria trifasciata 'Laurentii' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Het is aan te raden om een potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Let erop dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Een lichte en voedzame potgrond is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in zowel lichte als donkere ruimtes. Geef de plant matig water en vermijd dat de grond doordrenkt raakt. Af en toe stof afnemen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Je kunt stof van de bladeren van deze plant afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Sansevieria trifasciata 'Laurentii' heeft veel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Plaats de plant op een zonnige locatie voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant in de winter voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou of hitte. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid van de Sansevieria trifasciata 'Laurentii' moet gemiddeld zijn, tussen de 40% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, terwijl een te lage luchtvochtigheid de bladeren kan doen uitdrogen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de omgeving van de plant goed in de gaten te houden.

  Kamerplanten zoals Sansevieria trifasciata 'Laurentii' geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen eens per maand een meststof nodig tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Wees voorzichtig met overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Sansevieria trifasciata 'Laurentii' is een populaire kamerplant met lange, puntige bladeren die geelgroen van kleur zijn en een opvallende donkergroene rand hebben. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en het feit dat hij weinig verzorging nodig heeft. De 'Laurentii' variant heeft een elegante uitstraling en kan goed gedijen in zowel lichte als minder lichte ruimtes. Hij kan zowel in pot als in de volle grond geplant worden en groeit langzaam maar gestaag. Deze plant wordt ook wel de 'Snake Plant' genoemd vanwege zijn slanke, puntige bladeren die doen denken aan slangen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.