Sinningia

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sinningia, ook bekend als de gloxinia, is een prachtige kamerplant met grote, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en wit. Deze plant staat bekend om zijn weelderige groei en opvallende bloemen die de aandacht trekken. Sinningia heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is en geef regelmatig voeding om de plant gezond te houden. Sinningia is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende kamerplanten en voegt een vleugje kleur toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Sinningia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed bij normale kamertemperaturen en indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Sinningia heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Sinningia heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Sinningia plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Echter, felle zonnestralen kunnen zorgen voor verbranding van de bladeren, dus het is beter om de plant te beschermen tegen te felle zon. Over het algemeen kan de plant het beste gedijen in een lichte omgeving met wat schaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Direct zonlicht is echter niet goed voor de plant, dus een plekje met indirect zonlicht is ideaal. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden en tocht te vermijden.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Sinningia plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een mooie toevoeging aan elk interieur en vergt niet veel onderhoud.

  Ja, de plant houdt van een standplaats met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden.

 • Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van de plant te bevorderen. Verwijder daarnaast eventuele dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei eventuele lange scheuten om de vorm van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Voor de Sinningia is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Kies voor een potgrond speciaal geschikt voor kamerplanten, die voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en voldoende luchtig blijft voor een gezonde groei van de plant.

  Sinningia gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond met een licht zure pH-waarde. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Bemest de plant eens in de maand tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te houden, kun je regelmatig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Ook kun je de plant af en toe onder de douche zetten of besproeien met een plantenspuit om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De sinningia plant is een kamerplant die van helder maar indirect licht houdt. Zet de plant op een locatie waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht dat de bladeren kan verbranden. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle delen gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of grote temperatuurverschillen. Bescherm de plant tegen koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60% is ideaal voor deze plant. Om de luchtvochtigheid te verhogen kan regelmatig sproeien met water helpen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  De Sinningia gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig meten en aanpassen van de bodem pH kan helpen om optimale omstandigheden te behouden voor de Sinningia.

  Geef de plant om de 6 tot 8 weken vloeibare meststoffen tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een N-P-K-verhouding van 20-20-20. Zorg ervoor dat de plant tijdens de rustperiode geen meststoffen krijgt.

 • Omschrijving

  Sinningia, ook bekend als de gloxinia, is een prachtige kamerplant met grote, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars en wit. Deze plant staat bekend om zijn weelderige groei en opvallende bloemen die de aandacht trekken. Sinningia heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is en geef regelmatig voeding om de plant gezond te houden. Sinningia is een populaire keuze voor liefhebbers van bloeiende kamerplanten en voegt een vleugje kleur toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.