Streptocarpus

Streptocarpus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Streptocarpus is een populaire kamerplant met prachtige bloemen in diverse kleuren zoals paars, roze, blauw en wit. De plant heeft langwerpige, groene bladeren en groeit van nature in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Streptocarpus heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in kamertemperatuur. De bloemen van de Streptocarpus kunnen bloeien gedurende meerdere maanden, waardoor de plant langdurig voor kleur en sfeer kan zorgen in huis. Deze plant vereist wat verzorging, maar met de juiste aandacht kan Streptocarpus een prachtige aanvulling zijn op je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven, een lichte standplaats zonder direct zonlicht en af en toe wat voeding. Het is belangrijk om regelmatig de dode bladeren en bloemen te verwijderen.

  De Streptocarpus plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant dus op een plek met gefilterd zonlicht of schaduw.

  Ja, de Streptocarpus houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden.

  De bloei van deze plant begint meestal in de lente en kan doorgaan tot in de herfst. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme plek te houden om gezond te blijven.

 • Het is niet nodig om Streptocarpus te snoeien, de bloemen en bladeren groeien vanzelf weer aan. Verwijder wel regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Knip lange stelen tot halverwege terug voor een compacte groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de aarde te vochtig wordt. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schade aan het blad te voorkomen. Laat de potgrond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur die vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef regelmatig plantenvoeding om de groei en bloei te bevorderen.

  Voor de beste groei en bloei heeft deze plant een goed doorlatende en lichtzure potgrond nodig. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen. Dit kan met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Streptocarpus plant heeft ruim voldoende licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus vermijd dit.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat, niet in de buurt van tocht of verwarmingsbronnen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid van 50-60% wordt aanbevolen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te droge lucht in de omgeving. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Streptocarpus prefereert een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot problemen met de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik tijdens de groeiperiode van maart tot september een vloeibare meststof voor kamerplanten. Geef de plant eens in de 2 weken mest voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant de juiste voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

 • Omschrijving

  Streptocarpus is een populaire kamerplant met prachtige bloemen in diverse kleuren zoals paars, roze, blauw en wit. De plant heeft langwerpige, groene bladeren en groeit van nature in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Streptocarpus heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in kamertemperatuur. De bloemen van de Streptocarpus kunnen bloeien gedurende meerdere maanden, waardoor de plant langdurig voor kleur en sfeer kan zorgen in huis. Deze plant vereist wat verzorging, maar met de juiste aandacht kan Streptocarpus een prachtige aanvulling zijn op je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.