Syngonium

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Syngonium is een kamerplant die ook bekend staat als de arrowhead plant vanwege de pijlvormige bladeren. Deze plant groeit snel en kan klimmen of hangen, afhankelijk van de omgeving waarin hij groeit. De bladeren van de Syngonium hebben vaak een opvallend patroon in verschillende tinten groen en wit. Deze plant gedijt goed in indirect licht en regelmatige bewatering, en is daarom populair als decoratieve plant in huis of op kantoor. De Syngonium is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig eisen, waardoor het een geliefde keuze is voor beginnende plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is bestand tegen lage lichtomstandigheden en heeft af en toe wat water nodig. Het is een ideale keuze voor beginnende planteneigenaren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Geef minder water in de winter wanneer de plant minder actief groeit.

  Syngonium houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek waar hij wat schaduw krijgt, zoals bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de Syngonium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant uit de buurt van tocht en koude te houden om zijn groei en gezondheid te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het warm en licht is.

  De Syngonium bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Syngonium is een luchtzuiverende kamerplant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en een gezonde ontwikkeling. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Om de plant in goede conditie te houden is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Daarnaast kan snoeien helpen bij het vormen van een mooie volle plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kies een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Ververs de potgrond eens in de paar jaar voor optimale groei van de plant.

  Voor kamerplanten zoals de Syngonium is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet drassig is, en gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om regelmatig de bodem te bemesten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen en regelmatig voeding geven zorgt voor een gezonde groei. De plant kan af en toe gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant af te vegen met een zachte doek om de bladeren schoon en gezond te houden. Je kunt eventueel ook de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water om ze schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen schade aan de bladeren veroorzaken.

  De Syngonium heeft behoefte aan een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met helder, indirect licht voor optimale groei. Vermijd te felle of te donkere plekken om verkleuring van het blad te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante binnentemperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  Een luchtvochtigheid tussen de 60% en 80% is ideaal voor deze plant. Zorg voor een constante vochtigheid om bladproblemen te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Syngonium gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zure meststoffen. De juiste pH-waarde van de bodem zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen door de plant.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen eens in de twee tot vier weken een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de meststof niet te sterk is om wortelschade te voorkomen. Geef in de wintermaanden minder mest, omdat de plant dan minder groeit.

 • Omschrijving

  De Syngonium is een kamerplant die ook bekend staat als de arrowhead plant vanwege de pijlvormige bladeren. Deze plant groeit snel en kan klimmen of hangen, afhankelijk van de omgeving waarin hij groeit. De bladeren van de Syngonium hebben vaak een opvallend patroon in verschillende tinten groen en wit. Deze plant gedijt goed in indirect licht en regelmatige bewatering, en is daarom populair als decoratieve plant in huis of op kantoor. De Syngonium is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig eisen, waardoor het een geliefde keuze is voor beginnende plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.