Ficus elastica 'Tineke'

Ficus elastica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus elastica 'Tineke' is een prachtige kamerplant met opvallende, bontgekleurde bladeren die groen zijn met crèmekleurige en roze strepen. Deze plant heeft een opvallende en speelse uitstraling die een leuke toevoeging is aan elk interieur. De Ficus elastica 'Tineke' is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in een lichte ruimte zonder direct zonlicht. Deze plant groeit langzaam en kan uiteindelijk uitgroeien tot een grote, indrukwekkende plant. De Ficus elastica 'Tineke' is een populaire keuze voor liefhebbers van unieke en kleurrijke kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus elastica 'Tineke' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en licht nodig en kan goed tegen droge lucht. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te nemen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en het verlies van bladeren.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Ficus elastica 'Tineke' houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom beter om de plant te plaatsen op een plek met voldoende licht, maar uit de directe zon.

  Ja, de Ficus elastica 'Tineke' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen. Plaats de plant dus op een warme en tochtvrije plek in huis.

  De Ficus elastica 'Tineke' bloeit meestal niet binnenshuis. Deze plant staat bekend om zijn glanzende bladeren en luchtzuiverende eigenschappen. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn gemak in onderhoud.

  Ja, de plant Ficus elastica 'Tineke' is luchtzuiverend. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Het is raadzaam om regelmatig de toppen van de plant te snoeien om deze compact en in vorm te houden. Verwijder dode bladeren en takken voor een gezonde groei. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomerperiode.

  De Ficus elastica 'Tineke' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de herfst en winter minder water om de plant rust te geven.

  De Ficus 'Tineke' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor een vochthoudende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd potgrond die te compact is en de wortels verstikt.

  De bodem voor de Ficus elastica 'Tineke' moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn. Het is belangrijk dat de grond voedzaam is en een goede structuur heeft. Vermijd te natte, compacte of zanderige bodems om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water komen te staan. Af en toe de bladeren stofvrij maken bevordert de groei van de plant.

  De Kamerplant kan worden schoongemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren te verwijderen, zodat de plant goed kan blijven ademen en groeien. Let erop dat de bladeren voorzichtig worden afgenomen om beschadiging te voorkomen.

  De Ficus elastica 'Tineke' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, zoals voor een raam op het noorden of westen. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor een Ficus elastica 'Tineke' moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om de gezondheid van de plant te waarborgen. Een luchtvochtigheidsgraad tussen de 40% en 60% is ideaal.

  De plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Het is aan te raden om in de herfst en winter de bemesting te verminderen omdat de groei van de plant vertraagt.

 • Omschrijving

  De Ficus elastica 'Tineke' is een prachtige kamerplant met opvallende, bontgekleurde bladeren die groen zijn met crèmekleurige en roze strepen. Deze plant heeft een opvallende en speelse uitstraling die een leuke toevoeging is aan elk interieur. De Ficus elastica 'Tineke' is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in een lichte ruimte zonder direct zonlicht. Deze plant groeit langzaam en kan uiteindelijk uitgroeien tot een grote, indrukwekkende plant. De Ficus elastica 'Tineke' is een populaire keuze voor liefhebbers van unieke en kleurrijke kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.