Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia dubbelbloemig 'Barkos' is een prachtige plant met dubbele bloemen in verschillende tinten roze, rood en wit. Deze Begonia staat bekend om zijn weelderige en kleurrijke bloemen die een vrolijke sfeer brengen in elke ruimte. De 'Barkos' heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze Begonia is perfect voor zowel binnen als buiten, en kan goed gedijen in hangmanden, potten en borders. De 'Barkos' is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en opvallende planten die makkelijk te verzorgen zijn.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar verder is hij vrij eenvoudig te verzorgen. Het regelmatig controleren op ziektes en plagen kan helpen de plant gezond te houden.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Begonia hebben over het algemeen één of twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. Het is beter om regelmatig kleine hoeveelheden water te geven dan in één keer te veel.

  De Begonia (Elatior Grp) heeft geen voorkeur voor direct zonlicht, omdat de felle zon de bladeren kan verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude luchtstromen, aangezien dit de gezondheid van de plant kan schaden. Het is aan te raden om de plant op een lichte, warme plek te zetten waar geen direct zonlicht op valt.

  De begonia bloeit vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloei kan verschillende maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant. Het is een langbloeiende plant die veel kleur aan de ruimte kan toevoegen.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof te produceren. Het regelmatig verzorgen van deze plant kan dus bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een gezonde ontwikkeling.

 • Snoei de plant regelmatig om dood of beschadigd blad te verwijderen en de vorm te behouden. Knip de bloemstelen na de bloei terug naar de basis om de groei te stimuleren. Verwijder eventuele uitlopers om de plant compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te langdurig nat blijven staan. Laat de bovenste laag van de potgrond iets opdrogen tussen gietbeurten. Zorg voor een licht vochtige omgeving, maar vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Voor de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' is het belangrijk om te kiezen voor luchtige potgrond die goed water doorlaat. Vermijd te zware grondsoorten die de wortels kunnen verstikken. Een mengsel van potgrond en perliet kan een goede optie zijn voor deze kamerplant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de bodemvochtigheid te controleren en de plant alleen water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is aan te raden om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding te geven om de groei en bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Spuit de bladeren niet direct met water, omdat de bloemen en bladeren gevoelig kunnen zijn voor rot als ze te nat worden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Let op dat de plant niet verbrandt door te felle zonnestralen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningselementen te plaatsen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Barkos' gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Op deze manier blijft de plant gezond en zal hij goed groeien.

  Kamerplanten zoals Begonia's geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een goede zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Begonia hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te veel te bemesten, aangezien dit schade kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Begonia dubbelbloemig 'Barkos' is een prachtige plant met dubbele bloemen in verschillende tinten roze, rood en wit. Deze Begonia staat bekend om zijn weelderige en kleurrijke bloemen die een vrolijke sfeer brengen in elke ruimte. De 'Barkos' heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze Begonia is perfect voor zowel binnen als buiten, en kan goed gedijen in hangmanden, potten en borders. De 'Barkos' is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en opvallende planten die makkelijk te verzorgen zijn.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.