Chrysanthemum (Indicum Grp)

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een mooie bloeiende plant met vele verschillende kleuren en vormen van bloemen, zoals roze, wit, geel en paars. Deze plant wordt vaak gekweekt als snijbloem of als potplant en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. De Chrysanthemum heeft een bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om gezond te blijven. Deze plant staat symbool voor optimisme, geluk en vriendschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte plek, uit de directe zon. Het is belangrijk om verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom dichtbij een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je weer water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook enkele uren direct zonlicht verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter bladeren verbranden, dus vermijd de felste uren van de dag. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij gematigd zonlicht.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende licht en warmte kan krijgen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september en oktober en de bloeiperiode kan tot enkele weken duren.

  Ja, de Chrysanthemum heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen in de lucht af te breken en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het is een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een plek zonder plotselinge temperatuurwisselingen.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen en stelen af. Ook kan de plant in het voorjaar getopt worden om een bossige groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en stelen om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten in. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven dan in de zomer.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) heeft het liefst goed doorlatende potgrond die lichtvochtig gehouden moet worden. Kies voor een speciale potgrond voor Kamerplanten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) is een goed doorlatende potgrond vermengd met wat grof zand. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren, kun je een zachte doek gebruiken om voorzichtig af te vegen. Voor hardnekkig vuil kan je de bladeren schoonmaken met lauwwarm water en een beetje milde zeep. Zorg ervoor dat de plant goed droog is voordat je deze weer op zijn plek zet.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar hij direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur per dag in het zonlicht staat voor optimale groei. Plaats hem bij een raam op het zuiden, oosten of westen voor voldoende licht.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15° C en 23° C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor de optimale groei van deze plant. Houd de luchtvochtigheid stabiel door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot stress bij de plant en uitdroging van de bladeren.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een te lage of te hoge zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Het is belangrijk om een algemene meststof te gebruiken voor kamerplanten, zoals een vloeibare universele plantenvoeding. Geef de plant tijdens de groeiperiode elke 2-4 weken meststoffen. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een mooie bloeiende plant met vele verschillende kleuren en vormen van bloemen, zoals roze, wit, geel en paars. Deze plant wordt vaak gekweekt als snijbloem of als potplant en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. De Chrysanthemum heeft een bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om gezond te blijven. Deze plant staat symbool voor optimisme, geluk en vriendschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.