Cyperus papyrus

Cyperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyperus papyrus, ook bekend als de papyrusplant, is een moerasachtige plant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft lange, dunne stengels die eindigen in pluimen van lange bladeren die op papier lijken. De plant wordt vaak gekweekt vanwege zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt in vijvers of waterpartijen. Het is een snelgroeiende plant die in warme klimaten gedijt en veel water nodig heeft om te gedijen. De papyrusplant heeft historische betekenis omdat het in het oude Egypte werd gebruikt om papier van te maken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cyperus papyrus heeft regelmatig water en een lichte plek nodig om goed te gedijen. Verder is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten en de bruine bladeren te verwijderen. Over het algemeen is deze plant redelijk makkelijk in onderhoud.

  Ja, Cyperus papyrus heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht in huis. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet altijd vochtig gehouden worden. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  De plant houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Te veel zon kan de plant beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen boven de 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek en uit de tocht te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in schone lucht. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het gedijt goed bij deze temperaturen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de stengels van deze plant snoeien tot de gewenste hoogte om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om verwondingen te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een luchtige potgrond nodig met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond eens in de zoveel tijd te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  De bodem moet vochtig en vruchtbaar zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig meststoffen toe voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht en tocht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  De plant vereist weinig onderhoud, maar de bladeren kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Je kunt de pot af en toe ook schoonmaken en bijvullen met vers water.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek waar direct zonlicht binnenvalt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6-8 uur per dag zonlicht krijgt. Een standplaats bij een raam op het zuiden is ideaal.

  Cyperus papyrus houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is raadzaam om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, idealiter tussen de 50-70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig sproeien of het plaatsen van de plant op een schaal met water. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  De zuurgraad van de bodem voor de Cyperus papyrus moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen 6,0 en 7,5 te houden voor een optimale groei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Geef de plant regelmatig voeding met een evenwichtige vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof met een lage stikstofinhoud om verbranding van de bladeren te voorkomen. Geef de plant minder meststoffen tijdens de wintermaanden wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  Cyperus papyrus, ook bekend als de papyrusplant, is een moerasachtige plant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft lange, dunne stengels die eindigen in pluimen van lange bladeren die op papier lijken. De plant wordt vaak gekweekt vanwege zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt in vijvers of waterpartijen. Het is een snelgroeiende plant die in warme klimaten gedijt en veel water nodig heeft om te gedijen. De papyrusplant heeft historische betekenis omdat het in het oude Egypte werd gebruikt om papier van te maken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.