Codiaeum variegatum 'Nervia'

Codiaeum var. grootbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Nervia' is een kleurrijke kamerplant met opvallende, bonte bladeren die groen, geel en roze tinten combineren. De bladeren hebben een puntige vorm en een lichte ribbelige textuur. Deze plant kan een hoogte van ongeveer 60-90 cm bereiken en gedijt het beste in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De Codiaeum variegatum 'Nervia' is een decoratieve plant die een levendige en tropische sfeer aan een ruimte kan toevoegen. Het is belangrijk om deze plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden, omdat de bladeren giftig kunnen zijn bij consumptie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is relatief makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water en voeding krijgt. Snoei indien nodig om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wat daglicht krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat, uit de tocht en niet in de buurt van airconditioning of verwarming. Een constante warme omgeving zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Codiaeum variegatum 'Nervia' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Codiaeum variegatum 'Nervia' is een luchtzuiverende kamerplant. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen.

 • Regelmatig snoeien helpt de plant om compact en bossig te blijven. Verwijder dode of beschadigde bladeren met schoon en scherp gereedschap. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Codiaeum variegatum 'Nervia' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt en laat het overtollige water weglopen. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten in verse potgrond.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een goed doorlaatbare pot of plant de Codiaeum variegatum in een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Zorg ervoor dat de plant altijd voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat en geef in de lente en zomer regelmatig plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en stof van de bladeren om de luchtstroom te bevorderen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte borstel gebruiken of de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezondere uitstraling van de plant.

  De Codiaeum variegatum 'Nervia' heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek waar het voldoende licht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is meestal geschikt voor deze kamerplant.

  De optimale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen, dit kan schade veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een warme en stabiele locatie te plaatsen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, dus regelmatig besproeien is belangrijk. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze kamerplant.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH van ongeveer 6-7 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met specifieke meststoffen of grondverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingstekorten en groeiproblemen bij kamerplanten.

  De Codiaeum variegatum 'Nervia' plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof met veel stikstof om de groei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Nervia' is een kleurrijke kamerplant met opvallende, bonte bladeren die groen, geel en roze tinten combineren. De bladeren hebben een puntige vorm en een lichte ribbelige textuur. Deze plant kan een hoogte van ongeveer 60-90 cm bereiken en gedijt het beste in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De Codiaeum variegatum 'Nervia' is een decoratieve plant die een levendige en tropische sfeer aan een ruimte kan toevoegen. Het is belangrijk om deze plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden, omdat de bladeren giftig kunnen zijn bij consumptie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.